Mali grad

Posvet županov ob Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja

09.06.2017

 

Posvet županov ob Bogatajevih dnevih zaščite in reševanjaŽupan Marjan Šarec se je dopoldan udeležil posveta županov, ki se je v Murski Soboti odvijal v okviru Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja. Dogodku so v imenu Občine Kamnik prisostvovali tudi podžupan Igor Žavbi, poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik mag. Matjaž Srša in namestnica poveljnika Civilne zaščite Občine Kamnik Brigita Vavpetič.

Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev v Sloveniji, kjer se predstavljajo enote Civilne zaščite, različne reševalne službe in sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami nasploh. Že od leta 2005 jih vsako drugo leto organizira Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z lokalno skupnostjo. Letošnja gostiteljica prireditve je Mestna občina Murska Sobota. Tokratni Dnevi, ki se odvijajo med 8. do 10. junijem 2017, so že šesti po vrsti, a prvič poimenovani po nekdanjemu dolgoletnemu poveljniku Civilne zaščite Republike Slovenije Miranu Bogataju.

V okviru Dnevov se je dopoldan odvijal posvet županov, kjer sta zbrane pozdravila in nagovorila tudi ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič ter poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan. Ob tej priložnosti so bile zbranim namenjene predstavitve, vezane na varstvo pred naravnimi nesrečami in podobno, med drugim pa je bil predstavljen tudi primer dobre prakse iz občine Kamnik, in sicer sanacija Osnovne šole Toma Brejca.  

Posvetu je sledila vaja državnega pomena "Murska Sobota 2017", ki je bila v znamenju naravne nesreče neurja.


<< Nazaj | Novice