Mali grad

Posvet v zvezi z obravnavo problematike nasilja v družini v občinah Kamnik, Komenda in Preddvor

01.10.2015

 

Danes je v prostorih Centra za socialno delo Kamnik potekal posvet ravnateljev in svetovalnih delavcev osnovnih šol in vrtcev občin Kamnik, Komenda in Preddvor. V okviru prizadevanj Centra za socialno delo Kamnik za boljše sodelovanje s službami na področju nasilja v družin in s tem dvigovanjem kakovosti dela, redno potekajo srečanja z ravnatelji in svetovalnimi delavci osnovnih šol in vrtcev na področju občin Kamnik, Komenda in Preddvor. Na pobudo Centra za socialno delo Kamnik so bili na posvet povabljeni tudi predstavniki Policijske postaje Kamnik in Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik.

Za usklajeno in kakovostno delovanje na področju nasilja je pomembno sodelovanje vseh omenjenih služb, zato je bil namen tokratnega srečanja uskladitev delovanja služb v primeru pojava nasilja, izmenjava informacij in izkušenj pri tem ter ubesedenje medsebojnih pričakovanj različnih služb.

Prisotni so se dogovorili, da je potrebno nadaljevati s prizadevanji za čim boljše koordiniranje služb na področju nasilja v družini. Ugotovili so, da se službe med seboj dobro povezujejo in uspešno sodelujejo, vendar pa je za izboljšavo sodelovanja potrebno postoriti še naslednja dejanja:

Udeleženci posveta so se dogovorili, da se bodo še naprej redno srečevali.

Besedilo in fotografije: Člani strokovnega tima za obravnavo nasilja Centra za socialno delo Kamnik


<< Nazaj | Novice