Mali grad

Postrvin štrudelj zmagovalec 16. Postrvijade

01.07.2018

 

Postrvin štrudelj zmagovalec 16. PostrvijadeŽe dolgo velja, da so ribe zdrava in kakovostna hrana in prav tega se zavedajo tudi v Termah Snovik, kjer so včeraj pripravili že 16. Postrvijado po vrsti. Na tekmovanju v pripravi postrvi je sodelovalo pet ekip, ki so se potegovali za privlačne nagrade, zmagovalna ekipa si je namreč priborila nočitev za 2 osebi v Termah Snovik s polpenzionom.

Vsako ekipo sta sestavljala dva člana, organizator je poskrbel za osnovna živila, zelišča, začimbe in postrvi Ribogojnice Belaj, ostala živila pa so morali tekmovalci prinesti s seboj.

Osrednji gost dogodka in mentor tekmovalcem je bil predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije Tomaž Vozelj, ki je svoje bogate kuharske izkušnje delil med tekmovalce in tudi obiskovalce. Strokovno komisijo, ki je ocenjevala krožnike pa so sestavljali še strastni ribič in pisec knjig s kuharskimi recepti ribjih specialitet in idejni oče Postrvijade Stane Omerzu, domačin Srečo Urankar, ki je obiskovalce seznanil tudi s« košnjo po starem«, ki je ravno takrat potekala v okolici Snovika, Damjan Krašovec in Damir Salajko iz Ribiške družine Bistrica Domžale.

Zbrane je nagovorila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper, ki je tudi sama prijela za kuhalnico in se pomerila v kuharskih spretnostih. Tekmovalci so imeli natanko 90 minut časa za pripravo jedi, en krožnik za komisijo in en krožnik za obiskovalce. Med kulinaričnem doživetjem in zabavnim tekmovanje je na bazenski ploščadi omamno dišalo in vedelo se je, da bo komisija imela težko nalogo pri razglasitvi zmagovalca. Veselilo je dejstvo, da so tekmovali tudi mladi kuharski upi, saj so povezovalki dogodka Sabini Romšak zaupali, da bodo šolanje v septembru nadaljevali na gostinski šoli.

Zmagovalni krožnik 16. Postrvijade je bil » Postrvin štrudelj« Pie Kozinc in Petre Zlatoper, slednja pa je nagrado odstopila Mitji in Božidari Omerzu, saj sta prepričala z izvirno postavitvijo jedi in zanimivim receptom. Drugo mesto sta si prislužila Jasmina Imanovič in Peter Živkovič, tretje mesto pa je pripadalo Martini Klodič in Andražu. Nagrade zmagovalcem in udeležencem je podelil Ivan Hribar ter se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri 16. Postrvijadi.

Besedilo in fotografije: Terme Snovik d. o. o.


<< Nazaj | Novice