Mali grad

Postanite prostovoljni šofer s srcem na poti

21.10.2020

 

Postanite prostovoljni šofer s srcem na potiProstoferji so ljudje z velikim srcem in veliko empatije, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje. So šoferji s srcem na poti. Občina Kamnik je zato v luči pomoči starejšim občankam in občanom, ki nimajo nikogar, ki bi jim pri vsakodnevnih opravkih pomagal s prevozom do različnih storitev, pristopila k trajnostnemu in vseslovenskemu projektu Prostofer za mobilnost starejših. Slednji povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih prevozov, prevoz pa opravljajo aktivni vozniki, ki radi priskočijo na pomoč. Prostofer bo namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. S tem jim bomo omogočili lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, lekarne, brezplačne prevoze do javnih ustanov in podobno.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Prostoferji so v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avtomobila, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, priskočijo jim na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah in podobno.

V ta namen vabimo vse voznice in voznike, ki želite postati prostoferji, da to sporočite na Občino Kamnik, Oddelek za družbene dejavnosti, kjer vas bomo vpisali v seznam prostoferjev in vam podali vse nadaljnje informacije o projektu. Dodatne informacije: Katja Vegel, 01/8318-142, katja.vegel@kamnik.si.


<< Nazaj | Novice