Mali grad

Poslovanje Term Snovik v letu 2018

26.02.2019

 

Poslovanje Term Snovik v letu 2018V Termah Snovik so s poslovanjem v letu 2018 zelo zadovoljni, saj so poleg dobrih finančnih rezultatov, zaključili tudi dva projekta, pomembna za nadaljnji razvoj ponudbe v Termah Snovik, to je Kneippanje in kot partner turističnemu društvu  na projektu Mobilni prireditveni prostor. Posamezne elemente kneippanja so vpletli v celotno obstoječo ponudbo in jo na ta način nadgradili in vsebinsko dopolnili. Dnevno izvajajo oblive na bazenu, tematske tretmaje, v toplejših mesecih pa vodeno bosonogo pot. V gostinski ponudbi imajo vsak dan na jedilniku  Kneippov in ribji meni, vsak ponedeljek pa gostje lahko poskusijo jed ali napitek za zdravje. V okviru projekta so prenovili vse promocijske materiale, spletno stran in povečali promocijske aktivnosti v tujini in doma.

V letu 2018 so prejeli tri priznanja, kar še dodatno potrjuje, da razvijajo ponudbo, skladno s strategijo slovenskega turizma in Kamnika, to so: priznanje Turistične zveze Slovenije za najboljšo tematsko pot -Bosonoga pot Palčka Snovička, nagrado tretje najboljše manjše kopališče; sedanji prokurist, nekdanji direktor in idejni nosilec Term Snovik Ivan Hribar je prejel nagrado za življenjsko delo na področju razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji. Trajnostni turizem – skrb za ohranjanje okolja, energetsko učinkovitost in prizadevanja za sodelovanje z okoljem, so stalnica, na kateri temelji delovanje od zasnove dalje.

V letu 2018 je v termah Snovik 16.979 gostov ustvarilo nekaj manj kot 50.000 nočitev, kar je za 5 odstotkov več kot lansko leto. Doseženo ceno na opravljeno nočitev so povečali za 15 odstotkoc, za 3 odstotke prihodke od bazena in skupne prihodke za 7,4 odstotke.

V letu 2019 načrtujejo 5- odstotno povečanje števila nočitev in 12-odstotno povečanje skupnega ustvarjenega prometa. Pripravljajo novo investicijo – izgradnjo večnamenskega prostora in priprave na nadaljnjo širitev nastanitvenih kapacitet.

Besedilo in fotografiji: Petra Zlatoper, Terme Snovik, d. o. o.


<< Nazaj | Novice