Mali grad

Posledice včerajšnjega neurja v Tuhinjski dolini

05.05.2013

 

Včerajšnje neurje je na območju Tuhinjske doline pustilo kar nekaj posledic na stanovanjskih hišah in gospodarskih poslopjih, in sicer so bili poškodovani 4 objekti.

Prostovoljni gasilci PGD Zg. Tuhinj so včeraj okoli 21.40 ure dobili obvestilo o poškodovani strehi na gospodarskem poslopju v kraju Mali Hrib 6. Zaradi nevarnosti zdrsa pri prekrivanju strehe s PVC folijo, so pokrili najnujnejši del poškodovane strehe, preostali del pa so prekrili v dopoldanskem času. Gasilci PGD Šmartno so bili včeraj okoli 22.50 ure obveščeni, da je na gospodarskem in stanovanjskem objektu Pšajnovica 5 toča poškodovala streho, zato so izvedli intervencijo ter s PVC folijo prekrili poškodovano streho.

Danes pa so bili gasilci PGD Zg. Tuhinj okoli 8.40 ure obveščeni o poškodovanih strehah na stanovanjskem objektu Laze v Tuhinju 26 in Laze v Tuhinju 26/a. Na obeh objektih je toča poškodovala streho, zato so gasilci prekrili streho in jo zaščitili pred nadaljnjimi padavinami. Kraje poškodovanih objektov v Tuhinjski dolini, si je danes ogledal tudi župan Marjan Šarec skupaj s poveljnikom Civilne zaščite Kamnik mag. Matjažem Sršo. Župan se je vsem gasilkam in gasilcem zahvalil za požrtvovalno delo na terenu in nesebično pomoč občankam in občanom v nesreči, ki jih je doletela zaradi včerajšnjega neurja. 

Zaradi potrebe po velikih količinah PVC folije, so gasilci osrednje enote PGD Kamnik izvedli prevoze folije na PGD Šmartno in PGD Zg. Tuhinj.

Poškodovana streha na Velikem Hribu

Gasilci PGD Zgornji Tuhinj so bili v nedeljo okoli 20.10 ure obveščeni o poškodovani strehi na gospodarskem objektu na naslovu Veliki Hrib 1a v Tuhinju. Na objektu je toča poškodovala streho, zato so gasilci prekrili streho in jo zaščitili pred nadaljnjimi padavinami.

 


<< Nazaj | Novice