Mali grad

Poslanska skupina SDS na obisku pri županu

10.10.2011

 

Dopoldan je poslanka skupina SDS v okviru rednih srečanj, današnji dan so namenili Kamniško-zasavski regiji, obiskala občino Kamnik in se sestala z županom Marjanom Šarcem.

V okviru obiska se bodo poslanci seznanili z razvojnimi izzivi in priložnostmi, ki jih ponuja regija ter tudi s težavami, katerimi se srečujejo posamezna podjetja, ustanove ter lokalne skupnosti, in sicer prek pogovorov z župani, gospodarstveniki in drugo javnostjo. Poslanci so razdeljeni v več skupin, ki bodo danes obiskale občine: Dol pri Ljubljani, Litija, Šmartno pri Litiji, Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Domžale, Lukovica, Moravče, Mengeš, Kamnik, Komenda, Medvode in Vodice.

Tako so se poslanci (dr. Peter Verlič, Milan Čadež, Milenko Ziherl, Miro Petek in Jožef Jerovšek) po obisku pri direktorju Term Snovik, Matjažu Kondi, ustavili pri županu, Marjanu Šarcu. Po uvodni predstavitvi občine, se je župan dotaknil perečih problemov v občini. Predstavil je problematiko šol in predšolske vzgoje, kohezijo, kanalizacijo in vodovod ter poslansko skupino seznanil kje se nahajajo problemi in težave pri določeni tematiki in kje je Občina pri reševanju le-teh.

V imenu poslanske skupine, se je Miro Petek županu zahvalil za povabilo in predstavitev, poudaril je, da je navada poslanske skupine SDS, da obiskuje posamezne regije. Le tako se namreč lahko soočajo s problemi posamezne regije in pripomorejo k izboljšanju regije v okviru poslanske skupine.

Sestanek so sklenili z mislijo, da si želijo še več tovrstnega sodelovanja.


<< Nazaj | Novice