Mali grad

Poročilo štaba CZ Kamnik o stanju v občini Kamnik

12.11.2012

 

V nedeljo, 11. 11. 2012, ob 22. uri, je poveljnik CZ Kamnik Matjaž Srša glede na napovedi meteorologov, meteo in hidro alarmnih kart, odredil pripravljenost in spremljanje razmer za vse gasilske enote v Gasilski zvezi Kamnik ter tehnične enote Civilne zaščite, Žurbi Team d.o.o. in Komunalno podjetje Kamnik d.d..

V jutranjih urah so bile napovedi in alarmi za našo občine še neugodni. Pa vendar je bilo v zadnjih treh dneh na vodotokih, hudournikih, jezovih in napolnjenih protipoplavnih vrečah postorjenega kar nekaj dela in ukrepov, ki so izboljšali poplavno varnost v primeru večjih padavin, zato ni bilo razlogov zaskrbljenost.

V opoldanskih urah so se napovedi meteorologov, meteo ter hidro alarmne karte izboljšale, saj je večina padavin zapadla na območju Julijskih Alp in južnem delu Slovenije. Iz tega razloga je vodstvo štaba CZ Kamnik ocenilo, da od 17. ure dalje ni več potrebe za izvajanje pripravljenosti, zato je vsem gasilskim enotam v Gasilski zvezi Kamnik izdalo preklic.  

Glede na povečano nevarnost plazov, Civilna zaščita občane in občanske opozarja, da spremljajo razmere ter v primeru plazenja zemljine najprej poskrbijo za lastno varnost ter o tem obvestijo 112 ali štab Civilne zaščite na telefonsko številko 01/8318 194 oz. GSM 041 601 362.

Vsem prostovoljnim gasilcem in gasilkam, podjetjem, posameznikom, skratka vsem, ki ste izvajali interventne ukrepe, naloge ali spremljali razmere v Občini Kamnik se župan Marjan Šarec osebno zahvaljuje za njihovo nesebično pomoč, strokovnost, požrtvovalnost in pripravljenost pomagati sočloveku.


<< Nazaj | Novice