Mali grad

Poročilo s pripravljalnih tekem odbojkaric in odbojkarjev Calcit Volleyja

13.09.2021

 

Še drugič boljše od Zagrebčank

Še drugič boljše od ZagrebčankOdbojkarice Calcit Volleyja, ki so med tednom slavile na turnirju v Zagrebu, so v svoji dvorani v pripravljalni tekmi s 3:1 (18, -21, 22, 20) premagale Mladost. To je bila že druga zmaga Kamničank nad Zagrebčankami v nekaj dnevih, z najboljšo hrvaško ekipo pa se bodo še enkrat pomerile danes teden, tokrat v gosteh. Vmes jih v četrtek čaka še gostovanje pri Talmassonsu, italijanskem A-2 ligašu.

Po dobro odigranem uvodnem nizu, ki so ga odigrale z Evo Mori, Andjelko Radišković, Naja Boisa, Katja Mihevc, Lucille Charuk, Olivera Brulec Kostić in Leja Janežič na mestu libera, so varovanke v drugem nizu popustile na sprejemu, temu primeren je bil tudi slabši napad, kar so Zagrebčanke izkoristile. V tretjem nizu je domači trener Gregor Rozman namesto Katje Mihevc v igro poslal Nejo Čižman, v četrtem pa je priložnost dobila še Mija Šiftar, ki je zamenjala Najo Boiso.

Ob boljšem servisu in sprejemu so v tretjem nizu gostjam pobegnile za sedem točk (16:9), v končnici pa so jih Zagrebčanke na 22. točki ulovile. Toda tudi po zaslugi lastnih napak gostij in uspešnem napadu mlade Boise so Kamničanke preprečile popoln preobrat. Kar ni uspelo zagrebški ekipi v tretjem nizu, je kamniški v četrtem, saj je za gostjami zaostajale že za pet točk. Zadnjič pri izidu 15:20, toda na servis Radiškovićeve, Zagrebčanke niso več osvojile točke. Ob njenih odličnih servisih je imela veliko zaslug za preobrat tudi Boisa, ki se je sredi niza vrnila v igro, mlada Kamničanka pa je z blokom tudi končala tekmo.

Calcit Volley je igral v postavi: Eva Mori 5, Zala Špoljarič (L), Katja Mihevc 3, Živa Javornik, Andjelka Radišković 10, Mija Šoftar 3, Olivera Brulec Kostić 15, Manca Lenart, Naja Boisa 9, Leja Janežič (L), Lucille Charuk 11, Fatoumatta Sillah 2, Anja Zorman, Neja Čižman 8. Najbolj učinkovite igralke Mladosti pa so bile Mika Grbavica z 20 točkami, 12 jih je dosegla Martina Šamadan, 11 pa Natalia Tomić.

V izenačeni tekmi boljši pokalni zmagovalci

Tri tedne pred začetkom letošnjega državnega prvenstva, ko se bodo v prvem krogu v kamniški športni dvorani pomerili odbojkarji Calcit Volleyja in Merkur Maribora, so v pripravljalni tekmi s 3:1(24, 23, -25, 22) zmagali aktualni slovenski pokalni zmagovalci. Kamničane v sredo čaka tekma s kanalskim Salonitom, v petek se bodo pomerili s Kanadčani, prihodnjo nedeljo in ponedeljek pa jih čakata še tekmi z nizozemskim Lycurgusom.

Mariborčani, ki bodo v letošnji sezoni branili naslov državnih prvakov, so v Kamnik prišli v kombinirani ekipi, saj so istočasno v Ljubljani igrali še s Črnučami. V nepopolni zasedbi so bili tudi domači odbojkarji, saj sta Jan Klobučar in Finec Tommi Siirilä, ki sta na evropskem prvenstvu, medtem ko se je Miha Bregar ženil, tako da je kranjska Hiša na kolesih Triglav za to priložnost »posodila« Jana Mačka.

Z izjemo četrtega niza so se vsi drugi končali na razliko, v končnicah pa so bili bolj zbrani domači odbojkarji, ki so naredili veliko napak na začetnem udarcu (skupaj kar 28), slabši pa so bili tudi v bloku in na sprejemu. Zato pa so bili Kamničani nekoliko bolj razpoloženi v napadu, priložnost za igro pa je domači trener Matija Pleško ponudil vsem svojim igralcem.

»Tako kot na vseh dozdajšnjih pripravljalnih tekmah je bilo nekaj stvari dobrih, nekaj slabih, vse skupaj pa je le priprava na začetek sezone, ko bomo že v prvem krogu spet igrali z Mariborčani. Verjamem, da bo takrat naša igra že na višji ravni, zahvali pa bi se rad kranjskemu trenerju Sašu Ropu, ki nam je na pomoč priskočil z Janom Mačkom,« je po tekmi z Mariborčani dejal Matija Pleško, trener Calcit Volleyja.

Točke za Calcit Volley so dosegli: Timotej Gal Kos 9, Diko Purić 5, Martin Kosmina 3, Mitja Gasparini 15, Jan Brulec 3, Žan Beravs 4, Jan Maček 6, Danilo Pavlović 16 in Nik Mujanović 5. Igrala sta še libera Klemen Hribar in Miha Plot. Za Merkur Maribor pa so točke dosegli: Miha Cafuta 8, Filip Kovačević 9, Adi Adžović 2, Sani Adžović 9, Janez Kržič 7, Roland Gergye 16 in Nathan Wounembaina 2.

Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice