Mali grad

Poročilo o stanju na območju občine Kamnik, torek, 4. 2. 2014, do 20. ure

05.02.2014

 

Razglas za izredne razmere, ki je bil izdan v nedeljo, 2. 2. 2014, ob 17.30 uri, na območju občine Kamnik še vedno velja.

Po oceni Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik je poškodovanih še 70 trafo postaj, brez elektrike ostaja približno 1.000 gospodinjstev (3.000 ljudi), zato je to prioritetna naloga Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik.

Najbolj ogrožena območja

Kritična oziroma najbolj ogrožena območja so:

Oskrba z agregati

Župan Marjan Šarec in štab Civilne zaščite sta danes proti plačilu najemnine pridobila potrditev 13 novih dodatnih agregatov moči od 50 kW do 150 kW iz Italije, ki bodo v občino dostavljeni jutri, v sredo, 5. 2. 2014, v popoldanskem času (okoli 17. ure).

Župan Marjan Šarec in štab Civilne zaščite so danes pridobili potrditev za nakup proti plačilu za 13 agregatov moči 5-7 kW za oskrbovanje občanov na višje ležečih območjih.

Na vodovodnem omrežju nam je uspelo zagotovi električno energijo s pomočjo agregatov občine Kamnik in Slovenske vojske. Na določenih odsekih se pitna voda zagotavlja z dostavljanjem cisterne koncesionarja. Vse okvare, ki jih je bilo mogoče varno odpraviti so bile izvedene.

Danes dopoldan smo s strani Slovenske vojske prejeli 10 agregatov moči 5-7kW, ki nam je omogočilo oskrbo 10 objektov, od skupno potrebnih 1000 objektov, kar predstavlja 1 odstotek naših potreb.

Določeni kraji so že 3 dni brez elektrike (72 ur), kar pomeni, da bi bili naši občani ogroženi, če bi bili odvisni od državnih pomoči.

Organiziranje stalne 24/ur dežurne službe v vseh enotah Gasilske zveze Kamnik se izvajajo nemoteno.

Število intervencij

281

Št. aktiviranih gasilcev

835

Št. aktiviranih GE

13

Št. aktiviranih pogodbenih organizacij za zaščito in reševanje

2

Aktivirane druge enote (gozdarji, Elektro Kamnik)

5

Vse razpoložljive sile in mehanizacija s strani Štaba Zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. so na terenu in izvajajo odstranjevanje dreves, pluženje in posipanje v sodelovanju z gozdarji.

Zapore občinskih cest

Zapore na občinskih cestah smo iz 32 neprevoznih cest zmanjšali na 4 neprevozne ceste, tako da ni več ogroženosti občank in občanov.

Odrejena prepoved vožnje za vsa tovorna vozila velja državnih cestah:

Prepoved ostaja do nadaljnjega, zadevo vodi policija in Cestno podjetje Kranj.

Občinski štab Civilne zaščite Kamnik je danes, 4. 2. 2014, organiziral Informacijski center, ki je izključno namenjen občanov za prijavo dogodkov, intervencij, nudenje informacij, nudenje pomoči, odpravljene posledic naravne nesreče itd.

INFORMACIJSKI CENTER OBČINE KAMNIK, mail: dezurni.pgdkamnik@gmail.com, telefon: 01 8311 223.

Ostale informacije glede žleda

Spoštovane občanke, spoštovani občani, prosimo vas, da upoštevate spodaj našteto:

Vremenska napoved

Ponoči bo oblačno, na Primorskem bo deževalo, drugod snežilo, le na vzhodu države bo povečini suho. Jutri bo pretežno oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji bodo občasno padavine. Dopoldne bo sneg v notranjosti Slovenije postopoma prehajal v dež, zato lahko ponekod spet nastane poledica.

Najnižje jutranje temperature -4 do 0, najvišje dnevne od -1 do 3. V četrtek bo sprva oblačno, padavine bodo dopoldne ponehale. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. V petek bo zmerno do pretežno oblačno, v zahodnih krajih bo znova pričelo deževati. Topleje bo, pihal bo jugozahodni veter. Do srede zjutraj bo predvidoma padlo v osrednji Sloveniji od 5 do 10 cm snega. Padavine bodo dodatno obremenile že požledela drevesa in konstrukcije. V sredo čez dan bo sneg postopoma prehajal v dež, nekaj poledice lahko nastane tudi v osrednji Sloveniji. Popoldne bo v notranjosti Slovenije marsikje zapihal jugozahodni veter, kar bo povzročalo dodatna lomljenja dreves.


<< Nazaj | Novice