Mali grad

Poročilo o stanju na območju občine Kamnik, torek, 11. 2. 2014, do 16. ure

12.02.2014

 

V Občinskem štabu Civilne zaščite Kamnik je včeraj ob 8. uri potekal sestanek s predstavniki Slovenske vojske, gozdarji, policijo, vodarji, gasilci, komunalnimi službami, in sicer s ciljem odstranjevanja drevja in vodotokov zaradi posledic poplav. Občinski štab Civilne zaščite Kamnik je včeraj prioritetno reševal odstranjevanje podrtega drevja in vodotokov na območju celotne občine Kamnik ter podrtega drevja na državni cestih R2-414 Kamnik-Ločica (prijavljenih 11 intervencijskih dogodkov).

Občani občine Kamnik niso ogroženi glede zagotavljanja električne energije, v kolikor se zadeve ne bodo poslabšale.

UNIMOG – pomoč URSZR

Gasilci PGD Kamnik so skupaj Z UNIMOG-om opravili 32 ur dela, 8 ur delovanja UNIMOG-a na lokaciji Cankarjeva, R2-414 Kamnik-Ločica, Češnjice, Okrog, Sela, Sovinja Peč, Ljubljanska cesta. V času izvajanja del, je bila izvedena delna zapora cesta, ki so jo izvajali gasilci PGD Kamnik.

UNIMOG se do nadaljnjega nahaja v PGD Kamnik, Livarska 1, Kamnik, kjer je na podlagi odobritve URSZR (poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije Srečka Šestana) do 17. 2. 2014, z možnostjo podaljšanja.

Padajoča skala - interevncija

Poveljnik Civilne zaščite Kamnik je včeraj ob 14.45 uri izvedel ogled objekta Bistričica 23, na katerega je padla skala velikosti 1 m3. Skala ne ogroža hiše, potrebno jo bo odstraniti, ko bodo vremenske razmere ugodne, saj je poškodovan tudi dimnik objekta. Lastniku je bilo svetovano, da naj ob dogodku pokliče gozdarja in dvigalo, da bodo odstranili podrto drevje, saj le-ta še ogroža hišo. Nad objektom je v oddaljenosti  20 metrov še ena manjša skala, velikosti 0,5 m3, ki pa je fiksirana v podrtem drevju.

Slovenska vojska

Ob 8. uri so se na Občinski štab Civilne zaščite Kamnik zglasili predstavniki Slovenske vojske (enota Novo Mesto) s 4 vojaki z mehanizacijo (bager, TV in kombi). Skupaj s predstavnikom Štaba Civilne zaščite Kamnik so odšli na teren in si ogledali vodotok Nevljica »med gorami«, kjer je vodotok poln podrtih dreves, ki ogrožajo most na R2-414 Kamnik – Ločica (Vrhpolje) ter celotno naselje Nevlje in Vrhpolje. Dogovorjeno je bilo, da z delom zaključijo do 15. ure ter z enako ekipo danes nadaljujejo delo.

Cilj je zagotoviti varnost strug, kjer je polno podrtega drevja in ogrožajo obstoječe prepuste, mostove, jezove itd.

Problematika prevoznosti državnih in občinskih cest

Državna cesta Stahovica – Kamniška Bistrica je očiščena in prevozna za osebni promet, zapora ceste je postavljena pri kamnolomu Calcit, nevarnost predstavlja padajoče drevje neposredno ogroža delavce, ki vsakodnevno skušajo zagotoviti prevoznost za osebna vozila.

Seznam cest, ki še niso prevozne:

 

Oznaka ceste

številka

Ime ceste

1

R2 – državna cesta

R2-924

STAHOVICA – KAMNIŠKA BISTRICA

2

LC – občinska cesta

1600121

BREZJE NAD KAMNIKOM – GOZD

Občani občine Kamnik niso ogroženi glede zagotavljanja prevoznosti občinskih cest.

Organiziranje informacijskega centra – Štaba Civilne zaščite

Informacijski center je organiziran in deluje v PGD Kamnik, Livarska 1, Kamnik, kjer je organizirana dežurna služba.

INFORMACIJSKI CENTER – tel. 01/8311-223, elektronski naslov: dezurni.pgdkamnik@gmail.com.

Ocena in pregled stanja št. dogodkov in intervencij, torek, 11. 2. 2014, do 16. ure

Število intervencij

26

Št. aktiviranih gasilcev in drugih sil za zaščito in reševanje

81

Št. aktiviranih GE

2

Št. aktiviranih pogodbenih organizacij za zaščito in reševanje

3

Aktivirane druge enote (gozdarji, Elektro Kamnik)

3


<< Nazaj | Novice