Mali grad

Poročilo o stanju na območju občine Kamnik, sreda, 5. 2. 2014, do 18. ure

05.02.2014

 

Razglas izrednih razmer do nadaljnjega še vedno ostaja.

Preko noči je ponovno prišlo do prekinitve električne oskrbe na celotnem območju doline Črne v smeri Črnivca in Gozda. V dopoldanskem času je prišlo do podrtja drevja na transformatorsko postajo, posledično do izpada elektrike na območju Tuhinjske doline. Elektro Kamnik že z vsemi silami odpravlja napake.

Oskrba z agregati

Župan Marjan Šarec in štab Civilne zaščite sta danes ob 11.55 uri in 12.50 uri proti plačilu najemnine pridobila 10 agregatov moči od 50 kW do 150 kW iz Italije, in sicer:

Elektro Kamnik mora zagotoviti še priklop, po prvih ocenah pa bi to moralo zadostovati za večino potreb občine Kamnik, v kolikor se razmere ne bodo še dodatno poslabševale in bo obstoječe električno omrežje delovalo.

Štab Civilne zaščite je skupaj z Elektro Kamnik pripravljal logistični plan prevozov in priklopov tekom celega dne. Štab Civilne zaščite Kamnik še naprej povprašuje po dodatnih agregatih.

Župan Marjan Šarec in štab Civilne zaščite sta danes ob 15. uri kupila 14 agregatov moči 11kW in moči 7kW v podjetju Honda iz Trzina, prevoz po društvih je bil izveden ob 16. uri glede na potrebe.

Slovenska vojska (Vojašnica Moste) in URSZR sta nam danes ob 16. 30 uri zagotovili še 3 agregate moči 3,5 7kW, ki bodo razdeljeni za oskrbovanje občanov.

Prevoznost občinskih cest

Seznam cest, ki še niso prevozne:

Oznaka ceste

številka

Ime ceste

R2-državna cesta

R2-924

STAHOVICA-KAMNIŠKA BISTRICA

LC-lokalna cesta

072013

SP. PALOVČE – KOLOVEC

JP-javna pot

661281

VASENO – SIDOL (dostop iz Šmartna)

 
Odrejena je prepoved vožnje za vsa tovorna vozila na državnih cestah:

Občanom svetujemo, da v kolikor so že dalj časa brez elektrike in nimajo agregata, da se preselijo k sorodnikom in prijateljem. V kolikor te možnosti nimajo, jim bo Civilna zaščita priskrbela ustrezno nastanitev. Do sedaj nismo prejeli potrebe po nastanitvi občanov.

Organiziranje stalne 24/ur dežurne službe v vseh enotah Gasilske zveze Kamnik se izvajajo nemoteno.

Ocena in pregled stanja števila dogodkov in intervenciji v sredo, 5. 2. 2014, do 18. ure

Število intervencij

223

Št. aktiviranih gasilcev

815

Št. aktiviranih GE

13

Št. aktiviranih pogodbenih organizacij za zaščito in reševanje

2

Aktivirane druge enote (gozdarji, Elektro Kamnik)

6

Večina intervencij zajema prevoz in priklop agregatov, odstranjevanje podrtega drevja in vejevja na cestah ter objektih.

Vse razpoložljive sile in mehanizacija s strani Štaba Zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. so na terenu in izvajajo odstranjevanje dreves, pluženje in posipanje v sodelovanju z gozdarji.

Štab Civilne zaščite še naprej izvaja poizvedbe po dodatnih agregatih, za morebitne potrebe ob poslabšanju vremenskih razmer.

Najtežjo nalogo ima zagotovo Elektro Kamnik, ki mora poleg sanacije obstoječega omrežja sočasno še zagotavljati logistično podporo za priklop 10 agregatov, ki so bili pripeljani iz Italije.

Vremenska napoved

Zvečer in ponoči bo pretežno oblačno. Jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. Čez dan se bo ponekod delno zjasnilo, zvečer bo po nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, najvišje dnevne od 0 do 4.

V petek bo na vzhodu pretežno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno, Predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo, nad okoli 900 m pa rahlo snežilo. Topleje bo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile in v noči na soboto razširile nad vso Slovenijo. V soboto dopoldne bodo postopno ponehale, občasno se bodo pojavljale le v hribovitih krajih zahodne Slovenije. Meja sneženja bo med 600 in 900 metri nadmorske višine. V nedeljo bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni polovici Slovenije.

Zvečer in ponoči bosta ob krajevnih padavinah še nastajala žled in poledica. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter, kar bo povzročalo dodatna lomljenja dreves.

Ostale informacije glede žleda

Spoštovane občanke, spoštovani občani, prosimo vas, da upoštevate spodaj našteto:


<< Nazaj | Novice