Mali grad

Poročilo o stanju na območju občine Kamnik, sreda, 5. 2. 2014, do 10. ure

05.02.2014

 

Prioriteta današnjega dne je oskrba z električno energijo

Po oceni Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik je poškodovanih še 70 trafo postaj, brez elektrike je približno 1.000 gospodinjstev (3.000 ljudi), zato je to prioritetna naloga Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik.

Preko noči je ponovno prišlo do prekinitve električne oskrbe na celotnem območju doline Črne v smeri Črnivca in Gozda. V dopoldanskem času je prišlo do podrtja drevja na transformatorsko postajo, tako da je prišlo do izpada elektrike na območju Tuhinjske doline. Elektro Kamnik že z vsemi silami odpravlja napake.

Nedelujoče trafo postaje, ki jih bo potrebo oskrbeti z agregati oziroma električno energijo po posvetu z Elektro Kamnik so na območjih:

KRALJEV HRIB

1-PRIKLJUČEK

SOVINJA PEČ

31-PRIKLJUČEK

ŽUBEJEVO

4-PRIKLJUČEK

ZNOJILE

10-PRIKLJUČEK

RAKITOVEC

35-PRIKLJUČEK

LIPA

8-PRIKLJUČEK

ZAKAL

27-PRIKLJUČEK

IVERJE

13-PRIKLJUČEK

VINSKI VRH

15-PRIKLJUČEK

VRTAČE

1-PRIKLJUČEK

KRANJSKI RAK

3-PRIKLJUČEK

ŠUNCE

23-PRIKLJUČEK

PODBREG

10-PRIKLJUČEK

RAVNE

9-PRIKLJUČEK

SKUPAJ

190 - PRIKLJUČKOV

Župan Marjan Šarec in štab Civilne zaščite Kamnik sta danes proti plačilu najemnine pridobila potrditev novih dodatnih agregatov moči od 50 kW do 150 kW iz Italije, ki bodo v občino dostavljeni danes v popoldanskem času (okoli 15. ure), in sicer:

skupaj 10 agregatov, ki bi po zagotovilih Elektro Kamnik morali zadostovati za vse potrebe občine Kamnik, v kolikor se razmere ne bodo še dodatno poslabševale in bo obstoječe električno omrežje delovalo.

Prva dostava Elektro materialna iz Milana za potrebe priklopa 10 agregatov je bila s kombijem dostavljena v Kamnik v zgodnjih jutranjih urah. Štab Civilne zaščite skupaj z Elektro Kamnik pripravlja logistični plan prevozov in priklopov tekom današnjega dne.

Problem predstavlja odpoved dobave 3 agregatov moči 75kW, 50 kW in 115 kW iz Benetk, saj nam ponudnik ni mogel zagotoviti že potrjenega naročila, saj je državna potreba po agregatih na Primorskem prioriteta številka ena.

Prav tako predstavlja problem prevoznost avtocest Italija-Slovenija (Milano-Kamnik), saj so napovedi (sneg, poledica, žled) za danes slabe (oranžen alarm).

Župan Marjan Šarec in štab Civilne zaščite Kamnik so danes pridobili potrditev za nakup proti plačilu za 3 agregate moči 11kW in 3 agregate moči 7kW v Trzinu, prevzem je predviden danes ob 13. uri.

Jutri, v četrtek, 6. 2. 2014, imamo potrditev dobave še 8 agregatov moči 7kW. Cilj je razdelitev teh agregatov za oskrbovanje občanov, ki so na višje ležečih območjih, kjer bo sanacija potekala daljši čas (več kot 7 dni).

Ostale informacije glede žleda

Spoštovane občanke, spoštovani občani, prosimo vas, da upoštevate spodaj našteto:


<< Nazaj | Novice