Mali grad

Poročilo o stanju na območju občine Kamnik, četrtek. 6. 2. 2014, do 9. ure

06.02.2014

 

Občinski štab Civilne zaščite Kamnik je včeraj prioritetno reševal težave z oskrbo z električno energijo in vodo. Razglas za izredne razmere, ki je bil izdan v nedeljo, 2. 2. 2014, ob 17.30 uri, na območju občine Kamnik še vedno ostajajo do nadaljnjega.

Glede na to, da je zagotovljena oskrba z električno energijo, ponekod sicer s pomočjo agregatov, je današnja prioriteta Štaba Civilne zaščite Kamnik odstranjevanje podrtih dreves in vejevja, ki ogrožajo objekte ter ustrezno oskrbovanje postavljenih agregatov pri občanih in trafo postajah.

Oskrba z električno energijo

Po oceni Elektro Kamnik ni več poškodovanih trafo postaj, brez elektrike je še približno 57 gospodinjstev (200 ljudi), zato je to prioritetna naloga Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik in Elektra Kamnik.

Dejstvo je, da bo najbolj prizadeto območje po prvih podatkih brez električne napeljave vsaj 1-3 mesece, kar pomeni izredno velike stroške glede najema zagotovljenih agregatov, oskrbe, logistike in goriva.

Elektro Kamnik je včeraj do 22. ure zagotoviti priklop vseh dostavljenih agregatov, kar je izjemen uspeh vseh sil za zaščito in reševanje ter Elektra Kamnika. Poudariti je potrebno, da je bila to prioriteta številka ena v Občini Kamnik. V kolikor se razmere ne bodo še dodatno poslabševale in bo obstoječe električno omrežje delovalo, ocenjujemo, da so razmere stabilne.

Javni prevoz

Povezava Ljubljana-Kamnik (vlak in avtobus) poteka nemoteno. Na državnih cestah in vseh vzporednih občinskih cestah, in sicer:

Vožnja z javnim linijskim prometom je varna, saj je štab Civilne zaščite o padajočem drevju obvestil prevoznika Kambus d.d., ter ga dnevno seznanja o posebnosti in kritičnih odsekih. Največja nevarnost je bila v nedeljo in ponedeljek, ko je bila izdana prepoved vožnje tudi za javni linijski prevoz.

V kolikor se bodo razmere zaradi snega, poledice in želdu poslabšale, bo štab Civilne zaščite Kamnik ponovno izdal prepoved vožnje tudi za vse avtobusne prevoze javnega linijskega prometa.

Občani občine Kamnik niso ogroženi pri uporabi javnega linijskega prometa.

Ocena in pregled stanja števila dogodkov in intervenciji, sreda, 5. 2. 2014, do 20. ure

Število intervencij

255

Št. aktiviranih gasilcev in drugih sil za zaščito in reševanje

984

Št. aktiviranih GE

13

Št. aktiviranih pogodbenih organizacij za zaščito in reševanje

3

Aktivirane druge enote (gozdarji, Elektro Kamnik)

6

Večina intervencij zajema odstranjevanje podrtega drevja in vejevja na cestah ter objektih, prevozi in priklop agregatov.

V pripravljenosti in na intervencijah so ekipe, ki so spremljale razmerena svojem operativnem območju. Včeraj zjutraj, 5. 2. 2014, so nadaljevale z delom naslednje ekipe gasilskih enot:

Vse razpoložljive sile in mehanizacija s strani Štaba Zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. so na terenu in izvajajo odstranjevanje dreves, pluženje in posipanje v sodelovanju z gozdarji.


<< Nazaj | Novice