Mali grad

Poročilo o stanju na območju Občine Kamnik, ponedeljek, 3. 2. 2014, do 12. ure

03.02.2014

 

Občinski štab Civilne zaščite Kamnik ima danes ponovno na terenu preko 800 gasilcev in drugih reševalnih enot (Elektro, gozdarji, komunalna podjetja, itd.), ki prioritetno skušajo zagotoviti prevoznost cest, oskrbo z elektriko in vodovodnim omrežjem.

Oskrba z vodo in električno energijo

Glede na prve podatke ocenjujemo, da nam bo danes uspelo zagotoviti oskrbo s pitno vodo, delavci Elektra Ljubljana pa bodo skušali vzpostaviti oskrbo na območju Tuhinjske doline in dolini Črne.

Štab Civilne zaščite je že včeraj podal zahtevo po agregatih, vendar do sedaj s strani države nismo prejeli nobenih informacij.

Še posebej opozarjamo, da je danes sekanje dreves izredno nevarno, zato gozdarji svetujejo, da se lahko odstranjujejo le podrta drevesa.

Popolne zapore cest

Na področju popolnih zapor se razmere izboljšujejo, podrto drevje se sistematično odstranjuje, vendar je potrebno poudariti, da je na določenih odsekih podrtih veliko dreves. Podjetje Telekom nam je zagotovilo, da bodo danes v popoldanskem času skušali zagotoviti mobilno omrežje na območju Tuhinjske doline.

Prepoved vožnje za vsa tovorna vozila velja na državnih cestah:

Prepoved ostaja do nadaljnjega, nadzor izvaja policija.

Javni promet

Povezava Ljubljana - Kamnik (vlak in avtobus poteka nemoteno). Na državnih cestah:

Vožnja za avtobuse ni varna zaradi podirajočega drevja. Prevoznika Kam-bus d.d., tako na teh dveh državnih cestah ne izvaja več javnega linijskega prometa.

Intervencije

Večina intervencij zajema odstranjevanje podrtega drevja in vejevja na cestah ter objektih in obveščanje občanov na območjih, kjer ni električne napeljave. Sodelujejo vsa društva.

Vse razpoložljive sile in mehanizacija s strani Štaba Zimske službe, Elektro podjetja Kamnik, Komunalnega podjetja Kamnik d.d. ter gozdarjev so na terenu in aktivno izvajajo naloge.

Iz območja Velike planine bodo danes gorski reševalci izvedli prevoz 57 oseb, ki so bili na tem območju in jih zaradi neprevoznih cest ni bilo mogoče pripeljati v dolino, saj nihalka do nadaljnjega ne obratuje. Reševalna akcija poteka uspešno in bo zaključena v popoldanskih urah.


<< Nazaj | Novice