Mali grad

Poročilo o stanju na cestah v občini Kamnik

06.12.2010

 

Kot poroča višji svetovalec za cestno-prometno dejavnost na oddelku za gospodarske javne službe Občine Kamnik, mag. Matjaž Srša, je bilo v soboto in nedeljo stanje na cestah v občini Kamnik  zadovoljivo.

V soboto je okoli pol tretje ure zjutraj  pričelo rahlo snežiti, zato so vse posipalne enote okoli tretje ure pričele s preventivnim posipanje cest.  Kmalu za tem je sneženje postajalo intenzivnejše, saj je med četrto in šesto uro zjutraj na območju Kamnika zapadlo 13 cm snega, v višje ležečih predelih pa okoli 20. Posipalne enote so morale prekiniti s preventivnim posipom in nemudoma začeti s pluženjem vseh cest v občini Kamnik.

Nadzorna služba občine Kamnik ugotavlja, da je bilo pluženje uspešno in učinkovito, saj je bila intenziteta padavin izredno velika v kratkem času, kar pri izvajanju zimske službe lahko povzroča dodatne težave. Najpomembnejše je, da so pridni in prizadevni delavci zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. v slabih štirih urah po koncu sneženja očistili vse pomembnejše pločnike in poti, po katerih potekajo šolske poti.

V nedeljo se je od četrte ure zjutraj izvajalo dodatno preventivno posipanje cest, predvsem v višje ležečih predelih. Poleg tega je potrebno dodati, da so včeraj zvečer prizadevni delavci KPK d.d. odstraniti tudi sneg iz Glavnega trga (območje drsališča) in Maistrove ulice, kar je zagotovo odraz urejenosti  mestnega jedra Kamnik.


<< Nazaj | Novice