Mali grad

Poročilo Policijske postaje Kamnik od 1. do 14. maja 2012

15.05.2012

 

Obveščeni smo bili, da je bilo preko noči vlomljeno v gostinski lokal v Kamniku. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec razbil steklo ter prišel v notranjost lokala, od  koder je odtujil denar, kavo in več različne pijače. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Zg. Stranjah, kjer je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost kolesarju. V nesreči se kolesar ni poškodoval, vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Obveščeni smo bili, da so na Ljubljanski cesti 1 zagoreli trije smetnjaki. Na kraj so gasilci PGD Kamnik požar pogasili, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o storilcu.

Policijska patrulja je bila poslana na naslov Slatnerjeva 15 v Kamniku, kjer je NN storilec poškodoval zunanjo ograjo, tako, da je pretrgana v velikosti  40 cm x 50 cm.

Obveščeni smo bili o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik na prehodu za pešce izsilil prednost peški ter jo zbil po vozišču, pri trčenju pa je bila lahko telesno poškodovana. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

V Šmarci so policisti obravnavali prometno nesrečo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, v kateri pa je bil udeleženec lahko telesno poškodovan in zaradi tega z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Prav tako so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom zapeljal pešcu čez stopalo in ga pri tem poškodoval. Neprevidnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Policisti pa so obravnavali tudi prometno nesrečo v naselju Gora pri Komendi, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo ter kolesarka. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča pri prehitevanju trčil v kolesarko. Med obravnavanjem je bilo ugotovljeno, da je v času nesreče voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokazal kar 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa odredili pridržanje do iztreznitve ter začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo do odločitve pristojnega Okrajnega sodišča, kamor je bil zoper voznika podan obdolžilni predlog.

Obveščeni smo bili, da je prišlo na Groharjevi ulici je do prometne nesreče med voznico osebnega vozila in osebo na rolerjih. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo, ker oseba na rolerjih ni vozila po prometni površini namenjeni za pešce in trčila v osebno vozilo. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Policisti so imeli v postopku voznika, ki je objestno vozil po Tomšičevi in Maistrovi ulici, in sicer je naglo speljeval in zaviral. Pri postopku pa je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola (0,45 mg/l). Vozniku je bil izdan plačilni nalog, s katerim mu je bila izrečena globa 1.200 evrov ter 16 kazenskih točk, začasno pa mu je bilo tudi odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. 

Policisti pa so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik mopeda, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel in se pri tem tudi lahko telesno poškodoval. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja pa tudi moped ni bil registriran. Na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil le-ta zasežen. Zoper voznika so policisti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Obveščeni smo bili o treh vlomil v stanovanjske hiše na Županjih njivah. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec na vzvod vstopil v notranjost, pregledal notranje prostore in pri tem odtujil nekaj denarja in zlatnine. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obveščeni smo bili, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Bistričici. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec na vzvod skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil nekaj kosov zlatnine in denar. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so na Šolski ulici zaustavili voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik kaže znake alkoholiziranosti. Odrejen je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,88 mg/l alkohola. Policisti so mu na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa odredili pridržanje do iztreznitve ter začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo do odločitve pristojnega Okrajnega sodišča, kamor je bil zoper voznika podan obdolžilni predlog.

Besedilo: Policijska postaja Kamnik


<< Nazaj | Novice