Mali grad

Poraz odbojkaric v Novi Gorici, tudi po Ravnah odbojkarji na prvem mestu

22.11.2015

 

Poraz odbojkaric v Novi Gorici

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v devetem krogu 1. DOL za ženske nekoliko nepričakovano ostale praznih rok v Novi Gorici. Domača ekipa GEN-I Volley je zmagala s 3:1 (26, -25, 21, 18). Zanimivo je, da so bili skoraj vsi statistični podatki na strani Calcitovk, vendar zato zmaga domače ekipe ni nič bolj zaslužena. V četrtek bodo varovanke Gašperja Ribiča ob 20. uri v dvorani Tivoli igrale svojo tretjo tekmo v ligi prvakinj, gost bo turški VakifBank Istanbul, danes teden pa jih v desetem krogu domačega prvenstva čaka gostovanje v Braslovčah.

GEN-I Volley – Calcit Ljubljana  3:1 (26, -25, 21, 18)

Nova Gorica – Mestna dvorana v Novi Gorici. 150 gledalcev. Sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Dugar (Kanal).

GEN-I Volley: Burilo, Bavdaž 13, Zbičajnik 4, Aumann 15, P. Marušič 5, Kolbl 13, Pahor - libero, Velikonja Grbac, Š. Marušič, Simčič - libero, Kerpan, Dvorščak, Valenčič 19. Trener: Luigi Schiavon.

Calcit Ljubljana: Grudina 14, Božič, Vrhovnik 12, Igličar 8, Forštnarič, Kučej 6, Kostić 12, Aragao 6, Hribar, Jerala - libero, Turk, Potokar 17. Trener: Gašper Ribič.

Novogoriške odbojkarice so med tednom nepričakovano izgubile z Zgornjo Gorenjsko (2:3) na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, vendar je Sara Valenčič, njihova letošnja pridobitev, pred tekmo s Calcitom Ljubljano dejala, da bodo s soigralkami skušale pripraviti presenečenje. Na drugi strani mreže je Calcit Ljubljana v prejšnjem krogu v dvorani Tivoli, prav tako v petih nizih, morala priznati premoč Novi KBM Braniku. V pokalu so sicer brez izgubljenega niza v gosteh premagale Braslovče, že prihodnji četrtek pa jih v tretjem krogu lige prvakinj čaka obračun s turško ekipo VakifBank Istanbul.

V Novi Gorici je Calcitovk trener Gašper Ribič lahko računal tudi na Urško Igličar, tekmo pa je začel v zdaj že standardni zasedbi, Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Elena Kučej, Tina Grudina, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala. Bliže zmagi v uvodnem nizu so bile gostujoče odbojkarice, ki so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo šestih točk, vodile so tudi še z 21:18, v razburljivi končnico pa so se zmage vseeno veselile domače odbojkarice.

Podoben potek kot prvi niz, je imel tudi drug, le da so se zmage veselile gostje. Tudi v njem so bile odbojkarice Calcita Ljubljane praktično ves čas v vodstvu, pred vstopom v končnico niza so se jim Novogoričanke približale na točko zaostanka (18:19). Z dvema zaporednima točkama so varovanke Gašperja Ribiča nekoliko lažje zadihale, toda po polminutnem odmoru Luigija Schiavona je na 21. točki sledilo izenačenje. V še eni napeti končnici so bile tokrat bolj zbrane aktualne državne prvakinje.

Čeprav so bili tudi v tretjem nizu statistični podatki bolj na strani ljubljanske ekipe, ki je vodila že z 9:4, so ob drugem tehničnem odmoru za Novogoričankami vodile s točko prednosti. Ko je domača ekipa povedla z 22:18, se ji je nasmihala najmanj točka v obračunu z gostjami, ki so zaostanek znižale na 20:22, do preobrata pa ni prišlo, kajti domačinke so prišle do štirih zaključnih žog. Izkoristile so drugo.

Novogoričanke so v četrtem nizu nadaljevale z dobro igro, Ljubljančanke, ki so ob koncu tekme dosegle več blokov, imele malenkost boljši sprejem in napad, zaostajale so le po številu asov in lastnih napakah, se nikakor niso razigrale. Ob drugem tehničnem odmoru so za domačinkami zaostajale za pet točk, varovanke Luigija Schiavona so nato povedle še z 18:12, kar jim je zadostovalo za nepričakovano, a zasluženo zmago.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Že nekajkrat v letošnji sezoni se nam je zgodilo, da smo po visokem vodstvu v končnici naredili nekaj neumnosti, zaradi katerih smo potem niz izgubili. Danes se nam je to zgodilo v prvem nizu, drugega smo še izvlekli, potem pa, ko se 'plaz' sproži, je težko igrati. Novogoričankam je uspevalo prav vse, nam se je nekoliko 'skrajšala' roka, pojavila se je še nedisciplina v igri in končni izid je bil temu primeren, kajti GEN-I Volley ima zelo dobro ekipo in je zasluženo zmagal. Ves čas so držale dober sprejem in bile v ključnih trenutkih tekme bolj zbrane od nas. Res je, da so najbolj pomembne tekme sezone šele pred nami in da so porazi sestavni del igre, vendar moramo predvsem dobiti nazaj svojo igro, ki smo jo nekoliko izgubili.«

Statistika tekme GEN-I Volley – Calcit Ljubljana: file:///C:/Users/Miha%20%C5%A0tamcar/Downloads/&Z643-15%20(1).pdf

Tudi po Ravnah odbojkarji na prvem mestu

Odbojkarji Calcit Volleyballa so tudi po zadnjem krogu rednega dela 1. DOL za moške na prvem mestu, saj so na gostovanju na Ravnah zmagali s 3:0 (24, 23, 18) in zaradi boljše razlike v nizih ob istem številu točk pred ACH Volleyjem. V sredo bodo Kamničani na prvi četrtfinalni tekmi igrali s Salonitom, prihodnjo soboto pa jih v državnem prvenstvu čaka gostovanje v Šempetru.

Fužinar Metal – Calcit Volleyball  0:3 (-24, -23, -18)

Ravne – Dvorana OŠ Prežihov Voran. 80 gledalcev.  Sodnika: Vrenko in Melavc (oba Šempeter).

Fužinar Metal Ravne: Stravnik, M. Jež 2, Lednik 1, Šavc 2, Borko, Tomaž, J. Jež 16, Valentan 5, House 5, Libnik – libero, Cuevas Torres 13, Čuk 2. Trener: Slobodan Nikolić.

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan, T. Štern 10, Štalekar 7, Vidmar 5, Štembergar Zupan 13, Brulec 2, Lakner, Kotnik 2, Ž. Štern 5, Videčnik 3, Konjedic 1. Trener: Marko Brumen.

Kamniški odbojkarji nadaljujejo z zmagami v 1. DOL za moške. Čeprav so Ravenčani v letošnji sezoni še brez zmage, danes jih je prvič vodil Slobodan Nikolić, ki se je na začetku tedna razšel z odbojkaricami Braslovč, so se morali pošteno potruditi, da so vknjižili vse tri točke, predvsem to velja za prva dva niza, v katerima so do zmage, prišli šele v končnici. V tretjem so varovanci Marka Brumna le potrdili svojo premoč in prišli do svoje osme zmage v letošnjem državnem prvenstvu.

Calcitovci so tekmo na Ravnah začeli z Janom Brulcem, Primožem Vidmarjem, Andrejem Štembergar Zupanom, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Z blokom Tončka Šterna so povedli z 12:7, a so se jim Ravenčani na servis bratom Mitje in predvsem Jureta Ježa, ki je dosegel dva zaporedna asa, približali le na točko zaostanka (12:13). Tudi v nadaljevanju niza je bila igra izenačena, Kamničani, prvi pa so po napaki gostom do zaključne žoge prišli domači odbojkarji. Tonček Štern in Matic Videčnik, ki je z blokom svoji ekipi priboril zaključno žogo, sta preprečila presenečenje.

V drugi niz so Brumnovi varovanci vstopili z drugim sprejemalskim parom, Domnom Kotnikom in Žigo Šternom, ki so si priigrali že pet točk prednosti (20:15), kar pa jim ni zadostovalo za mirno nadaljevane. Ravenčani so se jim s točko razpoloženega Jureta Ježa približali na točko zaostanka (21:22), z novim blokom Videčnika so gostje vseeno prišli to treh zaključnih žog in šele po polminutnem odmoru izkoristili tretjo.

Tretji niz so Kamničani spet začeli v nekoliko spremenjeni zasedbi. Vidmar in Štembergar Zupan sta se vrnila v igro, ki sta jo zapustila Kotnik in Tonček Štern, priložnost v bloku je namesto Videčnika dobil Jure Lakner. S točko kapetana Štembergar Zupana so povedli z 12:7, z blokom Janija Konjedica, ki je na začetku tretjega niza zamenjal Brulca že z 18:12. V končnici je razpoloženi Štembergar Zupan dosegel tri zaporedne točke za novo zmago svoje ekipe.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Čeprav smo zmagali, nismo prikazali ravno dobre igre. Morda je na to vplivalo to, da Ravenčani trenutno niso ravno atraktiven nasprotnik in da je v sredo pred nami pomembna tekma v pokalu Slovenije, no, vsaj upam, da je tako, kajti med tednom, smo dobro trenirati, zato sem pričakoval dobro tekmo. Žal ni bilo tako. Določene zadeve bo treba še popraviti in to krepko popraviti, potem pa bomo videli, kako bo. Ampak na koncu so najbolj pomembne točke.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice