Mali grad

Poraz Kamničank v Vicenzi, v Novi Gorici po izgubljenem nizu prevlada Kamničanov

05.10.2014

 

Poraz Kamničank v Vicenzi

Odbojkarice Calcit Volleyballa so na svoji prvi tekmi mini turneje po Italiji morale priznati premoč ekipi iz Vicenzce, ki igra v italijanski A-2 ligi. Danes bodo Kamničanke igrale še v Montichiariju, ki igra v A-1 italijanski ligi, jutri pa jih čaka še obračun z ekipo Rovigo, ki je, tako kot Risarcimento, član A-2 lige.

Risarcimento Vicenza - Calcit Volleyball 3:0 (18, 20, 19)
Obiettivo Risarcimento: Strobbe 3, Cialfi, Lanzini - libero1, Frackowiak 11, Cella 6, Baggi 5, Fiori - libero2, Smirnova 17, Pastorello 10, Ghisellini, Fronza 5. Trener: Rossetto
Calcit Volleyball: Kranjc, Božič, Borko 6, Vrhovnik 8, Igličar 3, Forštnarič 4, Hribar - libero, Jerala, Ščuka 14, Kregar. Trener: Gašper Ribič.

Na svoji prvi tekmi na turneji po Italiji so Kamničanke igrale proti ekipi Risarcimento iz Vicenze, ki je bila v lanski sezoni deveta v italijanski A-2 ligi. Trener Gašper Ribič je vso tekmo igral s postavo Zala Kranjc, Petra Vrhovnik, Lana Ščuka, Tamara Borko, Maja Forštnarič, Urška Igličar in Ana Hribar na mestu proste igralke, le občasno pa je priložnost dobila tudi Klara Kregar. V prvem nizu so Kamničanke domačim odbojkaricam sledile do drugega tehničnega odmora na katerega so odšle z dvema točkama zaostanka, nato pa so do konca niza osvojile le še štiri točke. Še bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so varovanke Gašperja Ribiča na sedemnajsti točki izid še izenačile, to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. V tretjem so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk, na trinajsti točki so domače odbojkarice izid izenačile, nato pa so prevzele pobudo in zanesljivo prišle do končne zmage. Kamničanke so bile na sprejemu z 62-odstotki celo bolšje od Vicenze, ki je imela le 47-odsotni sprejem, dosegle so tudi štiri ase, domačinke le dva, zato pa so bile precej slabše v napadu, le 26-odstotna uspešnost, kar je tudi odločilo tekmo.

Danes bodo v Montichiariju igrale proti tamkajšnjim A-1 ligašicam, jutri pa jih čaka tekma še v Rovigu.

Po izgubljenem nizu prevlada Kamničanov

V četrtem krogu 1. DL moški so odbojkarji Calcit Volleyballa gostovali v Novi Gorici. Domači odbojkarji so v prvem krogu že presenetili Panvito Pomgrad, v prvem nizu pa tudi Kamničane. Toda po izgubljenem nizu so varovanci Marka Brumna potrdili svojo kakovost in prišli še do četrte letošnje zmage v letošnjem državnem prvenstvu. V prihodnjem krogu, v sredo, 8. oktobra, bo v kamniški športni dvorani, ob 20. uri, gost kamniške ekipe ACH Volley.

Go Volley – Calcit Volleyball   1:3 (21, -13, -16, -19)

Nova Gorica – Športna dvorana Balon. 150 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter) in Globačnik (Topolšica).

Go Volley: Krašna, Križanič 3, Marc, A. Vidmar, Kavčič, Godnič 3, Basaneže 7, Paliska 11, Konjedic, Filiputti 7, Maraž – libero, Tomič 10, Vrtovec 11, Gašparin – libero. Trener: Matjaž Stanič.

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 5, T. Štern 21, Drobnič, P. Vidmar, Štembergar Zupan 8, Brus 6, Kvas, Stavbar, Kotnik, Ž. Štern 13, Brulec 6. Trener: Marko Brumen.

Ker se je tekma tretjega kroga 1. DOL ženske med domačim Go Volleyjem in gostjami iz Puconcev zavlekla – s 3:2 (28, -24, 25, -23, 14) so zmagale Novogoričanke -, se je obračun med novogoriško in kamniško ekipo začel z več kot polurno zamudo. Kot kaže, je dolgotrajno čakanje na tekmo, bolj koristilo varovancem Matjaža Staniča, ki so na prvi tehnični odmor po dveh zaporednih točkah odšli s prednostjo treh točk. Kamničani, ki so tekmo začeli v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Žan Novljan, Boris Brus, Tonček Štern in Klemen Hribar na mestu prostega igralca, so na deseti točki izid izenačili. V napadu je bil uspešen Tonček Štern, toda ob drugem tehničnem odmoru so za domačo ekipo spet zaostajali za tri točke. Vendar s tem njihovih težav še ni bilo konec, kajti slovenski kadetski reprezentant Matic Vrtovec je z dvema zaporednima asoma Go Volleyju priigral že pet točk prednosti (13:18). Ko so se Kamničani domačinom približali na točko zaostanka (19:20), je zadišalo po dramatični končnici niza, a do nje ni prišlo, kajti z blokom Vrtovca je imel Go Volley štiri zaključne žoge za zmago v uvodnem nizu. Preko kapetana Andraža Basanežeja so izkoristili drugo.

Tudi v drugi niz sta ekipi vstopili z nespremenjenima zasedbama, potek niza pa je bil popolnoma drugačen kot v uvodnem. Andraž Paliska je še izenačil izid na tretji točki, na servis Brulca pa so odbojkarji Calcit Volleyballa dosegli kar pet točk zapored. Niz je bil praktično odločen že pred drugim tehničnim odmorom, ko je Tonček Štern dosegel tri točke zapored, zadnji dve z blokom, za nameček pa so domači odbojkarji naredili še dve lastni napaki, tako da so jim Kamničani pobegnili že na nedosegljiv devet točk (14:5). Takšna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru in tudi po njem je bilo vse v znamenju gostov, zadnjo točko v drugem nizu pa je prispeval Andrej Štembergar Zupan.

Kamničani so z dobro igro nadaljevali tudi v tretjem nizu, v katerem so si do prvega tehničnega odmora priigrali tri točke prednosti. Z asom Godniča so se jim domači odbojkarji približali le še na točko zaostanka (7:8), vendar je ob drugem tehničnem odmoru razlika spet znašala tri točke. V nadaljevanju niza sta se razigrala brata Štern, kar še zlasti velja za Tončka, ki je z dvema asoma tudi končal tretji niz. V njem so Novogoričani naredili kar devet lastnih napak, za nameček pa so imeli, podobno kot v drugem nizu še težave s sprejemom. Podoben potek je bil tudi v četrtem nizu, ki so ga sicer bolje začeli Novogoričani, saj so na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Na drugega so z dvema točkama prednosti že odšli Kamničani, ki so si pred vstopom v končnico niza priigrali že štiri točke prednosti (21:17). Za prvo zaključno žogo za nove tri točke Calcit Volleyballa je z blokom poskrbel Novljan, gostje pa so izkoristili že kar prvo in to zahvaljujoč domačim odbojkarjem, ki so naredili še svojo 37-lastno napako na tekmi. Kamničani so jih naredili kar šestnajst manj, kar jim je navkljub slabšemu sprejemu – novogoriški je bil 71-odstoten, od tega je bilo 52-odstotkov idealnega, kamniški pa samo 51-odstotni (33-odstotkov idealnega) – zadostovalo za zanesljivo zmago. 

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: „V prvem nizu je domača ekipa ves čas imela odličen sprejem, medtem ko smo mi v tem elementu igre igrali slabo in to skozi vso tekmo. Proti kakšni boljši ekipi, s takšnim sprejemom ne bi mogli priti do zmage. Poleg tega so Novogoričani v prvem nizu naredili izredno malo število lastnih napak, nato pa so igrali, kot običajno igrajo, se pravi z velikim številom lastnih napak in to je tisto, kar je odločilo tekmo. Veseli me, da se je danes prebudil Tonček Štern, dobro sta svojo nalogo opravila tudi Hribar in Brulec, drugi pa so bili solidni.“

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije:Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice