Mali grad

Poraz Kamničank na 2. tekmi Finala Državnega prvenstva v odbojki

27.03.2012

 

CALCIT VOLLEYBALL :  NOVA KBM BRANIK   2:3 (-19, 23,-19,18,-9)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev  500  Sodnika: Anton Pevc (Škofja loka), Blaž Markelj (Bled)

CALCIT VOLLEYBALL: Vrhovnik, Turnšek 20, Lenarčič 3, Handanovič 5, Urbančič-libero, Kramolc 18, Hadžić 3, Mori Nika, Hribar-libero, Ljubetič, Bogdanović 7, Mori Eva, Kmezić 2; trener Oleg Gorbachov

NOVA KBM Branik: Pehnec, Potokar 17, Kaučič 5, Ammerman 27, Pintarič, Milosavljevič  7, Jerala, Planinšec-libero, Proković-libero, Hutinski 18, Kučej 1, Blagne 6:trener Bruno Najdič

Kamničanke so bile v Mariboru zelo blizu skupnega uspeha, na žalost pa jim je v zaključku prvega in četrtega seta zmanjkalo tudi nekaj sreče. Zato so bile trdno odločene, da v Kamniku takšne priložnosti ne bodo izpustile iz rok. Na žalost pa so imele na drugi strani razigrane Mariborčanke, ki so že v prvem setu pritisnile s servisi na Vrhovnikovo in Urbančičevo in si priigrale kar nekaj lahkih točk. Tako so kmalu povedle za tri točke, ob razigrani Ammermanovi pa na sredi seta prednost le še povečale.

Domači strateg Gorbachov je poskušal s številnimi menjavami, ki pa niso prinesla preobrata v prvem setu. Tudi drugi set so bolje začele gostje, še naprej pa so pritiskale s servisi. Po menjavi Vrhovnikove z Handanovičevo, pa je postala igra domačih bolj zanesljiva in Kamničanke so izenačile na 11. Po nekaj slabih sprejemih Urbančičeve, so gostje zopet povedle, celo z 22:18, kar pa vseeno ni bilo dovolj. Milosavljevičeva je postajala vse bolj nervozna, za kar so ji domači navijači naklonili tudi glasno žvižganje, na drugi strani pa so domače postajale vse bolj samozavestne in na servis Lenarčičeve dosegle šest zaporednih točk in povedle s 24:22. Set je zaključila Potokarjeva s predolgim servisom.

Tretji set so bolje začele domače, ki so povedle z 8:5. A sledil je padec v igri in gostje so domače ujele, v sredini seta pa tudi močno pobegnile, kar domače v zaključku seta niso mogle nadoknaditi, kljub bučni podpori s tribun, ki je v Kamniku edinstvena na ženskih tekmah Sloveniji. Tudi v četrtem setu so bolje začele Calcitovke, ki so z bombami Turnškove in danes izredno razpoložene Kramolčeve povedle z 8:4 in nato celo s 16:8. Mariborčanke so se sicer nekoliko približale, a domače so vseeno brez težav dobile četrti set.

Tako smo v Kamniku zopet spremljali peti set, ki je med tema dvema ekipa v Kamniku že tradicija. Odločilni peti set so bolje začele gostje, ki so povedle s 4:0 in nato še z neulovljivimi 8:2. Kamničanke so sicer še poskušale, a gostje so bile boljše in zasluženo povedle 2:0 v finalni seriji. Še enkrat pa ne moremo mimo navijačev obeh ekip, ki so v kamniški dvorani pripravili vzdušje, ki ga vidimo le malo kje. Tretja tekma bo v petek v Mariboru.

Besedilo: Cico1.


<< Nazaj | Novice