Mali grad

Popis divjih odlagališč 2011

22.03.2011

 

V začetku marca smo na spletni strani Občine Kamnik objavili obvestilo društva Ekologi brez meja o izvajanju letošnje akcije »Popis divjih odlagališč 2011«. Namen akcije je, da prostovoljci posodobijo in dopolnijo prvi nacionalni register divjih odlagališč, ki je nastal v letu 2010.  

Včeraj pa je na Občini Kamnik potekal sestanek s predstavniki društev, ki delujejo na območju občine Kamnik. Koordinator društva Ekologi brez meja, Vedran Pregelj, je  predstavil potek popisa divjih odlagališč, ki se bo izvajal do sredine aprila. Na spletni strani http://www.očistimo.si/ je objavljenih več informacij o celotnem projektu, pa tudi vsa potrebna navodila za vnos podatkov o posameznem divjem odlagališču v skupni register ali za ogled že vpisanih divjih odlagališč. Cilj letošnje akcije je, da prostovoljci poiščejo čim več obstoječih divjih odlagališč, podatke vnesejo v digitalni register in s tem aktivno delujejo v dobro svojega kraja. To pripomore k večji ozaveščenosti prebivalcev celotne Slovenije, hkrati pa pomeni velik prihranek denarja za državo in občine v zvezi s pripravo popisa divjih odlagališč. 

Društvo Ekologi brez meja pa poziva vsa društva, krajevne skupnosti in ostale organizatorje posameznih čistilnih akcij, naj na spletnem obrazcu http://ebm.si/p/cistilne/vnosakcije.php prijavijo lokalne čistilne akcije in tudi tako prispevajo k urejanju nacionalnega registra divjih odlagališč. Letošnje pomladanske čistilne akcije, ki jih na območju občine Kamnik organizirajo posamezni organizatorji (društva, krajevne skupnosti, izobraževalne ustanove itd.) finančno podpira tudi Občina Kamnik, ki bo priskrbela vreče za zbiranje odpadkov in organizirala odvoz zbranih odpadkov, o čemer so bili vsakoletni organizatorji čistilnih akcij pisno obveščeni.


<< Nazaj | Novice