Mali grad

Poostrena varnost otrok na prvi šolski dan

29.08.2013

 

Policisti PP Kamnik bodo v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ob pričetku šolskega leta poskrbeli za še dodatno varnost učencev na poti v šolo. V času od ponedeljka, 2. septembra, do torka, 10. septembra 2013, bo potekala preventivna akcija z naslovom »Varna pot v šolo«, v kateri bo sodelovalo 55 prostovoljcev iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov ter Policijska enota Kamnik, ki bo za dodatno varnost poskrbela tudi ob večjih vpadnicah v mesto. Vsi prostovoljci bodo imeli oblečene odsevne jopiče, da jih bodo vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik se ves čas trudi osveščati voznike vozil, da svojo vožnjo na območju občine predvsem pa območjih šol in šolskih poti, prilagodijo in posvečajo kar največjo pozornost najšibkejšim udeležencem v prometu.

V ta namen bodo pred začetkom novega šolskega leta 2013/2014 na Ljubljanski cesti in v Stranjah nameščene opozorilne table s prikazovalnikom hitrosti 'VI VOZITE', ki bodo voznike opozarjale na prekoračitve dovoljene hitrosti, pri prekoračitvah nad 5 km/h pa izmerjena hitrost tudi prične utripati. Namen namestitve je predvsem preventivno delovanje umirjanja hitrosti na cestah, kjer se nahaja šolska pot ter večje število ostalih šibkejših udeležencev v prometu.

Komunalno podjetje Kamnik bo poskrbelo, da bodo na občinskih cestah izobešeni transparenti z napisom »VOZNIKI PREVIDNO - OTROCI NA CESTI«, ki bodo udeležene v prometu opozarjali na dodatno previdnost, ki v prvih septembrskih dneh zagotovo ne bo odveč.

Da pa bo prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za prvošolčke, bomo še dodatno poskrbeli na Občini Kamnik. Prvošolčki bodo ob tej priliki prejeli knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Sicer bo v letošnjem letu v Občini Kamnik v prvi razred vstopilo 290 otrok. Na prvi šolski dan pa jih bodo skupaj s starši in učitelji pozdravili in spodbujali tudi župan Marjan Šarec ter podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki bosta v ponedeljek obiskala osnovne šole.


<< Nazaj | Novice