Mali grad

Ponovni uspehi Calcit Bike team-a

09.03.2011

 

Rok Korošec odlično na mednarodni tekmi v Toskani, odlični nastopi tudi na tekmi hrvaške Zimske lige v Grožnjanu. Tekmovalci in tekmovalke Calcit bike team-a pred tem na pripravah doma in v tujini

Korošec odlično v Toskani

Prvi vikend v marcu je v Toskani v Italiji potekala močna mednarodna tekma v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. V mestecu Massa Marittima v Maremi se je odvijal pravi večdnevni ''svetovni pokal v malem'', na katerem so bili prisotni tudi največji zvezdniki MTB-ja z aktualnima svetovnima članskima prvakoma Hermido in Wloszcowsko na čelu.

Na visoka mesta v mladinski kategoriji so kljub močni mednarodni konkurenci ciljali tudi člani CALCIT BIKE TEAM-a s svojo mlado ekipo. Od Tine Perše, Roka Korošca in Petra Zupančiča je bilo, glede na testiranja in pripravljalne tekme na Hrvaškem, realno pričakovati solidne uvrstitve, fanta in dekle pa so že kmalu po štartu pokazali dobro pripravljenost. Rok Korošec je tako v konkurenci z najboljšimi Italijani, Švicarji, Francozi, Avstrijci in Nemci v kategoriji starejših mladincev kljub slabši štartni poziciji dosegel odlično 14. mesto, kar pa mu je prineslo tudi prve pomembne UCI točke.


Nekaj več smole pri izbiri pnevmatik sta imela na italijanski dirki Tina in Peter. Kljub defektu, ki se je obema pripetil že v prvem krogu, sta dirko vseeno nadaljevala in dokazala, da sta dobro pripravljena, in da sta že na naslednjih tekmah - te so na Gardskem jezeru na sporedu že ta vikend, zmožna posegati po uvrstitvah med prvih 10.

Trener Calcit Bike Team-a, Mohor Vrhovnik je pomembno tekmo opisal takole; »Kljub temu, da je bilo na tekmi zaradi pomembnosti dirke in velike konkurence prisotne med tekmovalci ogromno nervoze, so naši z uvodno preiskušnjo dobro opravili. Z nasveti pred in med tekmo jim je bil v veliko pomoč Luka Kodra, naš nekdanji odličen gorski kolesar. Zahvala ob tem tudi Iztoku Kuretu, ki je članom tokrat pomagal pri prevozu na tekmo.«

Člani Calcit Bike Team-a na pripravah doma in v tujini

Tekmovalci in tekmovalke discipline olimpijski kros so v mladinskem letovišču na Debelem Rtiču pred prvimi tekmami opravili šestdnevne priprave na prihajajočo sezono. Starejšim članom so za nekaj dni pridružili tudi mlajši, klubski kolegi iz kolesarske šole, ki pa so nekaj dnevni obisk izkoristili za nabiranje novih izkušenj, znanj in spretnosti na kolesu. Po besedah trenerja Mohorja Vrhovnika bodo uspešno izpeljane priprave zagotovo v veliko korist starejšim, izkušenim tekmovalcem, ki so pozornost pred prvimi tekmami nove sezone namenjali predvsem nabiranju kilometrov in vzdržljivostnim treningom. Tradicionalno testiranje ob zaključku priprav pa je prav pri vseh tekmovalcih in tekmovalkah pokazalo boljšo pripravljenost v primerjavi s preteklimi leti, kar je odlična napoved za novo sozono.

Na pripravah na Azurni obali pa sta v teh dneh tudi Tomaž Jeras in Anže Čerin, tekmovalca v disciplini BMX, ki v družbi še nekaterih slovenskih BMX in 4X tekmovalcev na olimpijski BMX progi pilita formo pred novo sezono.

Odlični nastopi na tekmi hrvaške Zimske lige v Grožnjanu

Le nekaj dni po zaključku napornih treningov na Primorskem je nekatere tekmovalce v mladinski in članski kategoriji že čakala tekma hrvaške Zimske lige v Grožnjanu.

Tina Perše je osvojila svojo prvo letošnjo zmago med mladinkami in tekmovanje končala kot tretja v absolutni ženski kategoriji. Peter Zupančič, sicer komaj 14.letni tekmovalec Calcit bike team-a, je tekmo zaključil na odličnem 5. mestu v absolutni članski kategoriji in suvereno zmagal v kategoriji do 15 let.

Nekaj smole in tehničnih težav s kolesom je na prvi tekmi spremljalo le Luko Vrankarja, svoj tekmovalni krst pa je na hrvaški tekmi doživel Matic Pirš.

Besedilo in fotografije: Nika Vrhovnic, Odnosi z javnostmi, Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice