Mali grad

Ponovni uspeh Gašperja Bregarja na 24. Mekinjskem krosu in 6. memorialu Mira Petka

27.04.2012

 

Dopoldan je potekal že 24. Mekinjski kros in 6. memorial Mira Petka, ki ga tradicionalno prireja Športno - kulturno društvo Mekinje.

Krosa in memoriala se je letos udeležilo rekordnih 195 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi pa je bil najhitrejši Gašper Bregar (KGT Papež), ki je progo dolgo deset kilometrov pretekel v času 36 minut 50 sekund. Drugo mesto si je pritekel Peter Kastelic (AK Domžale), tretje pa Jeseničan Janez Mulej (Outwet). Med ženskami, ki so tekle na 5 kilometrov, je bila s časom 22 minut in 55 sekund najhitrejša Kamničanka Klara Krošelj (Mass Ljubljana). Vse rezultate si lahko ogledate tukaj.

Podelitve medalj in pokalov letošnjega krosa, ki šteje za Pokal občine Kamnik, se je udeležil tudi župan Marjan Šarec, ki je pod samostanom Mekinje številno množico tekačev in navijačev pozdravil in se organizatorjem zahvalil za izpeljan kros ter memorial, ki je pomemben za našo lokalno skupnost.

Zahvala za izveden 24. Mekinjski kros in 6. memorial Mira Petka gre vsekakor vsem donatorjem, in sicer: KS Mekinje, Občina Kamnik, Calcit d.o.o., Avtoličarstvo Papež, Avtomehanika Cotman, Zavarovalnica Triglav, TG Sportlife, Spar Slovenija d.o.o., Sklednik d.o.o., E-misija, Denis Sitar s.p – montaža in vzdrževanje, VEPPO, Mini Market Malina, Svilanit, PRO-KOLO šport, Špica šport, Arboterum Voljči Potok in Čarobni vrtiček.

Organizatorji se zahvaljujejo tudi lastnikom zemljišč, po katerih je potekala trasa proge: družini Jašovec, Homar, Gams, Humar, Romšak Jožku in Uršulinskemu samostanu Mekinje.


<< Nazaj | Novice