Mali grad

Ponoči je zapadlo do 4 centimetre snega, sneženje se bo okrepilo

30.01.2015

 

Preko noči na območju občine Kamnik zapadlo do 4 centimetre snega, v višje ležečih predeli do 10 centimetrov.

Ob 3.30 so vse posipalne enote začele s posipanje občinskih cest, predvsem odsekov, kjer potekajo šolski prevozi, višje ležeča območja in glavne prometnice. V višje ležečih območjih Tuhinjske doline in doline Črne se ceste plužijo.

Plužne in posipne enote ostajajo na terenu ter zagotavljajo čim bolj nemoteno prevoznost cest.

Vremenska napoved Agencije RS za okolje napoveduje, da bo danes oblačno s padavinami, ki se bodo dopoldne od jugozahoda še okrepile. V severnih in osrednjih krajih bo snežilo. Popoldne bo dež povsod v notranjosti Slovenije od severa prešel v sneg. Temperature bodo od -1 do 2, v južnih in vzhodnih krajih do 5. Ponoči bo sneženje ponehalo.

Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. V noči na nedeljo se bo od juga spet pooblačilo. V nedeljo bo oblačno, v večjem delu Slovenije bo snežilo.

Na severozahodu in v večjem delu osrednje Slovenije bo lahko do večera zapadlo od 25 do 40 cm snega. Predvsem na Gorenjskem bodo popoldne zaradi okrepljenega severnega vetra možni snežni zameti. V gorah se bo povečala nevarnost snežnih plazov.

Danes popoldan lahko pričakujemo težave v prometu, saj je napovedana večja količina snega, ki bo povzročal težave. Zato prosimo vse občanke in občane za strpnost in skrajno previdnost na cesti, saj glede na napovedi ne bo mogoče na vseh mestih istočasno izvajati pluženja in posipanja.

Zjutraj so bile ceste v naši občine prevozne z zimsko opremo, zato še posebej opozarjamo, da pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, morajo udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, računati na možnost hitre spremembe voznih razmer.

 


<< Nazaj | Novice