Mali grad

Pomladanske čistilne akcije

21.03.2013

 

Letošnje pomladanske čistilne akcije bodo potekale v soboto, 23. marca 2013. Občina Kamnik je z dopisom z  dne 21. februarja 2013 pozvala upravnike večstanovanjskih stavb, vse šole in vrtce, krajevne skupnosti, turistična in nekatera druga društva, ribiško in lovske družine naj do 7. marca 2013 Občini prijavijo svoj namen za udeležbo v čistilni akciji. V roku se je odzvalo 21 zainteresiranih organizacij, ki bodo izvajali čistilne akcije v okolici svojih objektov, nekateri pa tudi širše.

Šole bodo imele čistilne akcije večinoma že v petek, 22. marca 2013, nekatere pa tudi v naslednjem tednu. Občina Kamnik je zagotovila vreče za zbiranje odpadkov in embalaže, rokavice ter odvoz odpadkov. Vreče in rokavice je Občina razdeljevala v sredo, 20. marca 2013, nekaj pa jih bo še v petek, 22. marca 2013, od 12. do 14. ure v pisarni št. 59/II.

Ribiška družina Kamnik organizira čistilno akcijo v soboto, 23. marca 2013. Ribiči bodo čistili strugo in brežine Kamniške Bistrice in Nevljice, za kar je potrebna primerna oprema. Vabijo tudi prostovoljce, da se jim pridružijo in očistijo okolico brežin. Vsi udeleženci se bodo zbrali ob 8. uri na Avtobusni postaji v Kamniku.

Vodstvo sveta Krajevne skupnosti Kamnik Center vabi prostovoljce na čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto, 23. marca 2013. Zbrali se bodo ob 8. uri na Tunjiški cesti pri odcepu h Kinološkemu društvu. Po končani čistilni akciji bo malica. V slučaju slabega vremena bo akcija kasneje in bodo krajane naknadno obvestili.

Vsi občani, ki se boste udeležili čistilnih akcij, boste na zbirnih mestih dobili rokavice in vreče za zbiranje odpadkov. Organizatorji vas bodo razporedili po terenu in vam dali ustrezna navodila glede zbiranja in odlaganja zbranih odpadkov. Priporočljivo je, da se ustrezno oblečete in obujete ter s seboj prinesete orodje in močnejše delovne rokavice ter seveda obilo dobre volje.

S skupnimi močmi poskrbimo za čisto in urejeno okolje v naši občini! 


<< Nazaj | Novice