Mali grad

Pomladanske čistilne akcije

10.05.2011

 

Krajevne skupnosti, šole, vrtci, društva, upravniki stanovanjskih blokov so tudi letošnjo pomlad organizirali čistilne akcije na svojih območjih. Občina Kamnik je, tako kot vsako leto, priskrbela črne vreče za zbiranje mešanih odpadkov, rumene vreče za zbiranje odpadne embalaže in rokavice za udeležence čistilnih akcij ter poskrbela za odvoz zbranih odpadkov. Koncesionar Publicus d.o.o. je odpadke, zbrane na posameznih zbirnih mestih, odpeljal takoj po končanih akcijah. V vseh letošnjih čistilnih akcijah je bilo skupaj zbranih 21.420 kg odpadkov; od tega je skoraj polovica kosovnih odpadkov.

Najbolj so pohiteli v krajevni skupnosti Volčji Potok, kjer so uspešno čistilno akcijo izvedli zadnjo soboto v marcu. Tej pa so v mesecu aprilu sledile številne akcije na različnih območjih občine Kamnik. Prvo soboto v aprilu so svojo okolico čistili krajani krajevne skupnosti Perovo in Turistično društvo GoraRibiči, ki imajo na področju čiščenja okolja najdaljšo tradicijo v naši občini, so tudi letos s številno udeležbo pokazali svojo skrb za čisto okolje. V soboto, 9. aprila so čistili strugo in brežine Kamniške Bistrice in Nevljice. Istega dne so čistilne akcije organizirali tudi Turistično društvo Kamniška Bistrica, Krajevna skupnost Pšajnovica, stanovalci v soseski Matije Blejca. Tudi naslednja sobota, 16. aprila je bila marsikje v znamenju pomladanskega čiščenja in urejanja okolja. V Kamniku je čistilno akcijo organizirala krajevna skupnost Kamnik Center in stanovalci nekaterih stanovanjskih blokov, na izvenmestnih območjih pa krajevna skupnost Tunjice, Turistično društvo Tuhinjska dolina, krajevna skupnost Kamniška Bistrica, krajevna skupnost Srednja vas in krajevna skupnost Motnik. V prazničnem-zadnjem aprilskem tednu pa so se čiščenja lotili člani ŠKD Mekinje.

V mesecu aprilu so tudi učenci in učitelji OŠ Šmartno, PŠ Nevlje, OŠ Marije Vere, OŠ Toma Brejca, CIRIUS ter otroci in vzgojitelji VVZ Antona Medveda očistili okolico šol in vrtcev. Dijaki in profesorji ŠCRM pa so 22. aprila obeležili dan Zemlje s čiščenjem širšega območja mesta Kamnik.                                                     

Prvo majsko soboto je čistilno akcijo organizirala krajevna skupnost Črna. V soboto, 14. maja pa bo čistilna akcija potekala na Duplici. Vodstvo krajevne skupnosti vabi vse zainteresirane krajane, da se jim ob 8. uri pridružijo na zbirnem mestu – pred objektom Jakopičeva 11, kjer je sedež krajevne skupnosti Duplica.   

Občina Kamnik se zahvaljuje vsem organizatorjem in udeležencem čistilnih akcij, ki so potekale v naši občini. Prispevek vsakega posameznika je pomemben del skupnih prizadevanj za lepše in bolj urejeno okolje. Zahvala pa velja tudi podjetju Publicus d.o.o. za hitro opravljen odvoz zbranih odpadkov in Komunalnemu podjetju Kamnik d.d. za pomoč pri odvozu odpadkov.


<< Nazaj | Novice