Mali grad

Položili temeljni kamen ob začetku gradnje oskrbovanih stanovanj

17.03.2010

 

Temeljni kamen sta položila direktor podjetja Dolenjgrad Ivan Samotorčan ter župan Tone Smolnikar, ki je ob tem izrazil zadovoljstvo, da se uresničuje zazidalni načrt M1 – Pod skalo, ki so ga na Občini določili pred 6 leti in je že takrat vključeval gradnjo infrastrukture namenjene starejšim. Župan je čestital direktorju ter njegovi sodelavcem, mu zaželel uspešno gradnjo ter zaključil, da oskrbovana stanovanja pomenijo pomembno pridobitev tudi za Kamnik.

Kompleks oskrbovanih stanovanj je sestavljen iz 6. objektov. Prva faza zajema objekt A1, A2, A3; 90 stanovanj s skupnimi prostori, parkirno hišo in lokali za potrebe oskrbovancev. Prva faza bo zgrajena do konca marca 2011 ter vseljiva do 01.05.2011.

Druga in tretja faza zajemata skupno 3 objekte, B1, B2 in C1; skupaj 57 stanovanj, ki bodo zgrajena do septembra 2012.

Bližina Doma starejših občanov bo stanovalcem nudila osnovno oskrbo ter dodatne storitve (prehrana, pranje, itd), vse za protiplačilo. Vsako stanovanje ima vgrajen tudi takoimenovani »rdeči gumb«, s pomočjo katerega bodo nudene storitve patronažne službe Doma starejših občanov.

Stanovanja različnih velikosti, garsonjere, enosobna in dvosobna stanovanja,  bodo izdelana po merilih za bivanje starejših oseb, kopalnice bodo izdelane in opremljene tudi za gibalno ovirane osebe. Vsako stanovanje ima balkon ali atrij. Po besedah Ivana Samotorčana, direktorja podjetja Dolenjgrad, sama gradnja presega standarde glede zvočne in toplotne zaščite, približno 25% energije za ogrevanje tople vode pa bo zagotovljenih iz alternativnih virov.

Objekti so na zelo mirni lokaciji, tik ob Domu starejših občanov v Kamniku. Posebnost stanovanj je tudi ta, da so to prvi objekti v Sloveniji, kjer bodo parkirišča grajena pod zemljo. Zunanje površine, ki jih je obilo, bodo tako v celoti namenjene sprehodu ali počitku na svežem zraku. V vsakem objektu je dvigalo, ki omogoča dostop iz garaž do stanovanj. Objekti so hkrati dovolj oddaljeni med seboj, kar omogoča kar največjo zasebnost. Na željo kupca je možno vgraditi tudi video kamero, ki je povezana z enim od sorodnikov, v kolikor bi si kupec to želel.


<< Nazaj | Novice