Mali grad

Položili temeljni kamen "Mengeške obvoznice"

29.07.2010

 

V Mengšu so danes položili temeljni kamen za »Mengeško obvoznico«, ki bo del Glavne ceste Želodnik – Vodice. Obvoznica bo obšla Mengeš vzhodno od strnjene stanovanjske pozidave. Njena trasa bo potekala od juga Mengša z odcepom od Slovenske ceste pri trgovini TUŠ ter se preko krožišča na Grobeljski cesti nadaljevala proti severu, skozi niz hiš ob Jarški cesti, preko kanala Pšate, kjer se bo pri Kolodvorski cesti navezala na glavno cesto Želodnik – Vodice.

Po besedah mengeškega župana Franca Jeriča, bo obvoznica razbremenila potniški ter tranzitni promet skozi Mengeš ter zmanjšala jutranje prometne konice. Investitor del je DARS, izvajalec pa podjetje SCT, d.d. s podizvajalcema CP Ljubljana, d.d. in Gradis skupina G, d.d. Ljubljana. Dela na skoraj 4,8 kilometrski »Mengeški obvoznici« naj bi se zaključila v roku 12 mesecev.

Slovesnosti se je udeležil tudi kamniški župan Tone Smolnikar, ki je ob tem dejal, da je začetek gradnje, ki se je vlekel nekaj let, pomemben tudi za Kamnik oz. za vse tiste, ki se dnevno ali le poredkoma z osebnimi avtomobili ali motorji vozijo proti Ljubljani. V neformalnem pogovoru s predsednico DARS-a Matejo Duhovnik, ki se je prav tako udeležila slovesnosti je izvedel pomembno novico, da novi zakon ne bo več dovoljeval, da bi DARS gradil podobne obvoznice oz. tudi ne bo nadaljevanja izgradnje povezovalne ceste od Želodnika proti Mengšu.


<< Nazaj | Novice