Mali grad

Polovičen uspeh kamniških kegljačev in kegljačic v 16. krogu državne lige, rezultati mladincev in mladink na mladinskem državnem prvenstvu v posamezni konkurenci

11.03.2015

 

Polovičen uspeh kamniških kegljačev in kegljačic v 16. krogu državne lige

V 16. krogu državne lige sta obe 1. ekipi odšli na gostovanje h Kegljaškemu klubu Ljubelj iz Tržiča, obe 2. ekipi pa sta v Kamniku gostili ekipo kegljačev iz Postojne in ekipo kegljačic iz Kegljaškega kluba Dormeo iz Zagorja. Pregled ligaškega tekmovanja začenjam z odlično predstavo kegljačev 1. moške ekipe Calcit Kamnik, ki je v Ljubelju nekoliko presenetljivo dosegla visoko zmago proti domačinom iz Tržiča. Velikokrat so bile ravno tekme s Tržičani med tistimi najbolj napetimi, tokrat pa so Kamničani z rezultatom 1:7 in 140 keglji prednosti popolnoma nadigrali domačine. Tekmo sta zelo dobro začela Gašper Burkeljca in Peter Jantol, ki sta prispevala zmagi v dvoboju in 45 kegljev prednosti. Podobno sta s svojima igrama prispevala tudi povratnik po poškodbi Damjan Hafnar in Klemen Mahkovic. Za konec tekme je Marko Oman ponovno pokazal, da je odličen kegljač in s 613 podrtimi keglji dosegel najboljši rezultat na tekmi. Franci Kozjek tokrat ni bil razigran in izgubil proti mladinskemu državnemu prvaku Blažu Čerinu.

Pred moško tekmo so se z domačinkami iz Tržiča pomerile tudi kegljačice 1. ženske ekipe, ki so tekmo sicer začele odlično in že vodile s 0:3. Prve tri zmage v dvobojih so prispevale Lidija Pirman, Irena Koprivc in Tadeja Kokalj. Žal so Kamničanke v svoji igri nekoliko popustile in na koncu izgubile z rezultatom 5:3 proti zelo motiviranim domačinkam, med katerima je izstopala Urša Mejač s 586 podrtimi keglji. Veseli dejstvo, da so Kamničanke ponovno našle dobre občutke, pokazale lepe igre in kljub porazu pustile dober vtis.

2. moška ekipa Calcit Kamnik je na domačem kegljišču gostila 2. moško ekipo Kegljaškega kluba Proteus iz Postojne. Kamničani so bili odločeni, da poraz iz 15. kroga proti Kranjčanom popravijo z zmago na naslednji tekmi in tudi uspeli. Postojnčani so manjši upor proti Kamničanom pokazali le v prvem delu tekme, proti koncu pa so jih domačini popolnoma nadigrali in zmagali z razliko 211 kegljev in skupnim rezultatom 7:1. Na tekmi so se izkazali Rudolf Vidic, Brane Potočnik in Igor Zamljen, ki je bil s 565 keglji tudi najboljši igralec tekme.

V nedeljo so svojo tekmo 16. kroga odigrale tudi naše mlade predstavnice 2. ženske ekipe. Kamničanke so se pomerile z ekipo kegljačic Dormea iz Zagorja. Tekma je bila po razvoju dogodkov podobna že prej opisani tekmi 1. ženske ekipe v Tržiču. Po prvem delu so kegljačice 2. ekipe prišle do velike rezultatske prednosti, toda druga polovica tekma je popolnoma pripadla kegljačicam Dormea, ki so na koncu slavile z rezultatom 2:6 in 25 keglji razlike. Pri naših kegljačicah je dosegla s 519 keglji najboljši rezultat Nina Burkeljca.

Nastopi kamniških mladincev in mladink na mladinskem državnem prvenstvu v posamezni konkurenci

Kamniški mladinci in mladinke na letošnjem mladinskem državnem prvenstvu niso dosegli višjih uvrstitev. Najvišje končno mesto je z 8. mestom dosegel Peter Jantol, vsekakor pa so bili njegovi cilji mnogo višji.

Z odlično igro je svojega trenerja in sotekmovalce navdušil Andraž Babnik, ki je 2. dan tekmovanja odlično kegljal, podrl 598 kegljev in postavil svoj osebni rekord. Andraž je v končni razvrstitvi tekmovanja osvojil končno 18. mesto. Končna mesta vseh ostalih kamniških mladincev so: 36. mesto Žan Grm, 39. mesto Jakob Jančar, 45. mesto Matic Babnik, 53. mesto Klemen Končnik, 56. mesto Matevž Štritof in 65. mesto Metod Zamljen. Državni prvak je postal Blaž Čerin iz Tržiča, ki je zmagal zelo prepričljivo in bil razred zase med slovenskimi mladinci. Najbližji zasledovalec je bil državni podprvak Timi Jurančič iz Maribora, tretje mesto je osvojil Andraž Simčič iz Cerknice.

Kamniške mladinke so na tekmovanju naredile vsaka po en dober rezultat in en povprečen rezultat, kar pa ni zadoščalo za vidnejše uvrstitve. Najboljša kamniška mladinka je bila na 26. mestu Nina Burkeljca, sledile so ji 31. Tamara Pevec, 43. Anja Rutar in 45. Janja Zupančič. Naziv državne mladinske prvakinje si je prikegljala Celjanka Saša Črep, državna podprvakinja je postala Anja Ulaga iz Postojne, 3. mesto je osvojila Anja Dobravec iz Celja.

Besedilo in fotografija: Peter Jantol


<< Nazaj | Novice