Mali grad

Poletno družinsko branje v Matični knjižnici Kamnik

19.06.2012

 

P R A V I L A  B R A L N E  A K C I J E

Poletna bralna akcija bo potekala od 1. julija do 31. avgusta 2012 v Matični knjižnici Kamnik in v vseh njenih krajevnih knjižnicah. Namenjena je spodbujanju družinskega branja, zato lahko v njej sodelujete otroci skupaj s svojimi starši, starimi starši…

Z bralno akcijo želimo širiti veselje do branja med različnimi generacijami.

Izpolnjene izkaznice bomo zbirali do 1. septembra 2012 v knjižnicah v Kamniku in Komendi; v Šmarci do 30. avgusta 2012. Zaključno srečanje z družinami, ki boste oddale pravilno izpolnjene bralne zemljevide s pripetimi utrinki, bo v septembru. Sodelujoči boste o zaključni prireditvi obveščeni ob oddaji izpolnjenega bralnega zemljevida.

Otroci in starši boste za vsako prebrano knjigo prejeli žig Veronike. Žig bralci prejmete ob vračilu knjig pri informatorju na oddelku. Za sodelovanje v bralni akciji je potrebno prebrati vsaj 15 leposlovnih ali poučnih knjig ali slikanic (predšolski otroci)Starši naj preberejo vsaj 5 knjig.

Žige za prebrane knjige tudi letos zbirate z družinsko igro Bralni zemljevid. (Legenda znakov). Otroci - napišite kakšno zanimivo anekdoto ali pripetljaj ob branju med počitnicami. Vse tiste, ki boste utrinkom priložili še fotografije, pa bomo še posebej nagradili!

Ko boste oddajali bralne zemljevide, ne pozabite pripeti risbic, fotografij in utrinkov.

Poiščite kotiček POLETNO DRUŽINSKO BRANJE na spletnih straneh knjižnice (www.kam.sik.si) in v svoji knjižnici. Našli boste veliko idej za izbiro dobrih knjig.

V nagradni bralni akciji lahko sodelujete samo člani naše knjižnice.

Veliko razburljivih in prijetnih bralnih trenutkov s knjigami in vašimi najbližjimi vam med počitnicami želi Matična knjižnjica Kamnik.


<< Nazaj | Novice