Mali grad

Poletne ugodnosti za kamniške turiste

10.05.2012

 

Na Zavodu za turizem in šport smo tudi letošnje leto pripravili ugodnosti in pestro ponudbo, ki jo bodo turisti lahko koristili v poletnih mesecih (od sredine junija in sredine septembra).
Vsak torek, ob 19. uri se bo izpred TIC-a na Glavnem trgu možno udeležiti turističnega vodenja po Kamnik. Vodenje bo za 3 EUR na osebo potekalo v slovenskem in angleškem jeziku, potrebna pa bo predhodna najava na TIC Kamnik.
 
Prav tako se bo vsako nedeljo, ob 9. uri možno ogledati Veliko planino. V ceno 26,5 EUR/osebo je vključen ogled po planini, vozovnica za nihalko in pokušina sira v Gostišču Zeleni Rob. Potrebna bo predhodna prijava; minimalno 5 oseb.
 
Letos bomo pripravili posebne TURISTIČNE SOBOTE, kjer bomo spoznavali turistične točke po občini, do nekaterih se bomo podali peš. Od junija do septembra si boste tako lahko ogledali od Muzeja na Zapricah, Mekinjskega samostana, Svečarne Stele ter se z vodnikom peš podali do cerkvice sv. Primoža, sv. Miklavža nad Šmartnim, ob Kamniški Bistrici itd.
 
Letošnja novost so ORGANIZIRANI KOMBI PREVOZI do slovenskih turističnih biserov, in sicer (od 10. junija do 10. septembra):
  • Vsako sredo prevoz do Ljubljane,
  • vsak četrtek do Bleda, kjer bodo imeli obiskovalci popust pri vstopu na Blejski grad,
  • vsak petek do Postojene, kjer bodo imeli obiskovalci 10 odstotni popust za vstop v jamo,
  • ob sobotah se bo mogoče zapeljati do Logarske doline,
  • v nedeljo pa bo kombi naredil dve krožni vožnji po naši občini. Vsak potnik bo dobil 20 odstotni popust na vstop v Arboretum Volčji Potok, nihalko na Veliko planino, Naravni zdravilni gaj in Terme Snovik.
Tako kot lansko leto, pa bomo tudi letošnje organizirali ustvarjalne otroške delavnice, ki bodo potekale ob sobotah dopoldan na Malem gradu.
 
Sicer pa uspešno sodelujemo tudi z Zavodom za turizem Ljubljana, ki je že te mesec začela izvajati redna vodenja na Veliko planino, in sicer vsak ponedeljek; enako pa tudi s podjetjem Vegov hram, ki organizira kolesarske izlete po Srcu Slovenije.
 
Besedilo in fotografija: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

<< Nazaj | Novice