Mali grad

Poletne aktivnosti v Kamniku

03.06.2011

 

Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik bo tako kot vsako leto tudi letos pripravila ugodnosti za vse turiste in obiskovalce Kamnika. Z aktivnostmi želimo izboljšati kvaliteto turistične ponudbe ter jih v naših koncih zadržati še kakšen dan več. Vse aktivnosti in ugodnosti smo omejili med dva večja kamniška dogodka: Srednjeveški dnevi (drugi vikend v juniju) ter Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine (drugi vikend v septembru).

četrtkih bodo potekali turistični četrtki. Lanskim ogledom mestnih znamenitosti smo dodali še okoliške. Tako si bodo turisti in obiskovalci kot tudi domačini za simbolno ceno 2 evra pod vodstvom lokalnih vodnikov lahko ogledali Cerkev sv. Benedikta v Stranjah, Mekinjski samostan, Medobčinski muzej Kamnik, Frančiškansko knjižnico, Svečarno Stele, Kamniško Bistrico, Motnik, Terme Snovik, Budnarjevo domačijo, mežnarijo na sv. Miklavžu, zasebno zbirko 1. svetovne vojne. Vodenja bodo potekala ob 18. uri, in sicer v slovenskem in angleškem jeziku na podlagi predhodne najave na TIC Kamnik.

Petkovi večeri bodo namenjeni rednim vodstvom po Kamniku in sicer z lanterno. Zbirno mesto bo TIC Kamnik, ob 21. uri. Vodenje bo potekalo v slovenskem in angleškem jeziku, po predhodni najavi, za ceno 2 evra na osebo.

Na Malem gradu bodo vsako soboto med 9. in 13. uro potekale Veronikine delavnice. Tematske otroške delavnice bodo vodile kamniške ustvarjalke: Manca Irt, Ajda Rems, Katarina Goltez in Helena Sterle. Dobrodošli so prostovoljni prispevki.

Letošnja novost je dvonadstropni avtobus Veseli Janez, ki bo vozil 22. julija in 11. avgusta po načelu hop on- hop off. Trasa bo potekala med Kamnikom – Termami Snovik – Kamniška Bistrica – Naravni zdravilni gaj – Arboretum – Kamnik. Cena vožnje bo 2 evra na osebo, ponudniki pa vsem udeležencem ponujajo 20 odstotkov popusta na vstopnico za 2 - urno kopanje v Termah Snovik, povratno karto za nihalko in sedežnico na Veliko planino, vstopnino v Naravni zdravilni gaj in park Arboretum. Prva vožnja bo potekala predvidoma ob 10. uri, zadnja pa ob 20. uri. Avtobus bo naredil 4 krožne ture, na njem bo lokalni turistični vodnik razlagal znamenitosti na trasi.

Vsak turist, ki prespi v Kamniku pa bo pri kamniških sobodajalcih prejel brezplačno knjižico ugodnosti, v kateri so zbrani popustni kuponi različnih kamniških ponudnikov.

S srednjeveškimi dnevi odpiramo tudi informacijsko točko na Malem gradu, kjer bo mogoče kupiti vstopnice v kapelo na Malem gradu, dobiti promocijski material in kupiti spominke. V našem informacijskem centru Kamnik, pa si je mogoče sposoditi tudi kolo, brezplačno uporabiti internet, dobiti promocijski material ali kupiti spominke.

Na Agenciji si želimo in prizadevamo, da Kamnik z okolico postane turistom prijazno mesto, saj dober glas lahko seže v deveto vas.

Besedilo: AlenkaHribar, Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik


<< Nazaj | Novice