Mali grad

Poletna muzejska noč v Kamniku

17.06.2017

 

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove, ki izvajajo programe iz področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine. Povezovalni projekt, prilagojen na urbano območje, je bil že od začetka zasnovan tako, da predstavlja ustanove in njihove vsebine kot prostore sproščenega preživljanja prostega časa. Ideja se je porodila iz poznavanja podobnih dogodkov v tujini in iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem.

Vabljeni torej, danes, v soboto, 17. junija 2017, v Kamnik na poletno muzejsko noč v Galerijo Miha Maleš od 18. do 24. ure in na Kulturni Vrt Katzenberg od 18. do 22. ure.

Galerija Miha Maleš

Program

Prost vstop.

Muzejska noč na Katzenbergu

Industrijska dediščina je lahko zelo zabavna! Oglejte si območje KIK in cel Kamnik iz ptičje perspektive! Za mlade obiskovalce bomo izvedli delavnico malih eko strojev. Ambientalne projekcije kratkih dokumentarcev o KIK-u bodo umeščene kar v prostore, kjer so se res zgodile. Slišali bomo živa pričevanja in anekdote nekdanje zaposlene: Antonije Šuštar. Jedli bomo pečene paradižnike, krompirjevo solato in še kaj drugega... Ko pade mrak pa bo na sporedu "projection mapping" velikih projekcij na katzenberško fasado ter industrijsko obarvan DJ set....

Za vse, ki ste zamudili otvoritev pa je to idealna priložnosta, da si pogledate tudi našo ostalo "ponudbo": likovni razstavi Dušana Sterleta in Nine Koželj; umetniške rezidence, kolektivni fundus, delavnico, fitnes, mačji hotel, skrivni vrt, vadbene prostore in ostale Katzenberške zaklade.


<< Nazaj | Novice