Mali grad

Poletna bralna akcija Matične knjižnice Kamnik

02.07.2013

 

Poletna bralna akcija poteka od 1. julija do 31. avgusta 2013 v Matični knjižnici Kamnik in v vseh njenih krajevnih knjižnicah. Namenjena je spodbujanju družinskega branja, zato lahko v njej sodelujete otroci skupaj s svojimi starši, starimi starši. Z bralno akcijo želijo širiti veselje do branja med različnimi generacijami. Izpolnjene izkaznice bodo zbirali do srede, 4. septembra 2013, v knjižnicah v Kamniku in v Komendi; v knjižnici v Šmarci do torka, 3. septembra 2013. 

Zaključno srečanje z družinami, ki boste oddale pravilno izpolnjene bralne zemljevide s pripetimi utrinki, bo v septembru 2013. Sodelujoči boste o zaključni prireditvi obveščeni ob oddaji izpolnjenega bralnega zemljevida. Otroci in starši boste za vsako prebrano knjigo prejeli žig Veronike. Žig bralci prejmete ob vračilu knjig pri informatorju na oddelku knjižnice. Za sodelovanje v bralni akciji je potrebno prebrati vsaj 15 leposlovnih ali poučnih knjig ali slikanic (predšolski in šolski otroci) in zbrati vsaj dva dodatna žiga. Starši preberete vsaj 5 knjig. Žige za prebrane knjige tudi letos zbirate z družinsko igro Bralni zemljevid. Vse tiste, ki boste zapisali utrinke s poletnega branja in priložili še fotografije, pa bodo nagradili! Ko boste oddajali izpolnjene bralne zemljevide torej ne pozabite pripeti risbic, fotografij in utrinkov. 

Poiščite kotiček POLETNO DRUŽINSKO BRANJE na spletnih straneh Matične knjižnice Kamnik na KAMFESTU in v svoji knjižnici. Našli boste veliko idej za izbiro dobrih knjig. 

V nagradni bralni akciji lahko sodelujejo le člani Matične knjižnice Kamnik!

Matična knjižnica Kamnik vam želi veliko razburljivih in prijetnih bralnih trenutkov s knjigami in vašimi najbližjimi.


<< Nazaj | Novice