Mali grad

Poletje v Kamniku

19.07.2012

 

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je tudi letošnje leto za Kamničane in turiste pripravil ugodnosti in zanimivo turistično ponudbo.

Vsak torek, ob 19. uri se bo izpred TIC - a, na Glavnem trgu, možno udeležiti turističnega vodenja po Kamnik. Vodenje bo potekalo v slovenskem in angleškem jeziku, potrebna pa bo predhodna najava na TIC Kamnik. Cena: 3 EUR/osebo.

Prav tako si bo, vsako nedeljo, ob 9. uri, možno ogledati Veliko planino. V ceno je vključen ogled po planini, vozovnica za nihalko in pokušina sira v Gostišču Zeleni Rob. Potrebna bo predhodna prijava, določeno je minimalno število prijavljenih (5 oseb). Cena: 26,50 EUR/osebo.

Pripravili so vam tudi posebne turistične sobote, kjer boste spoznavali turistične točke po občini, do nekaterih se boste podali peš. Od junija do septembra si tako lahko ogledate Muzej na Zapricah, Mekinjski samostan, Svečarno Stele ter se z vodnikom peš podali do cerkvice sv. Primoža, sv. Miklavža nad Šmartnim, ob Kamniški Bistrici, itd.

Letošnja novost so organizirani kombi prevozi do slovenskih turističnih biserov, in sicer od 10. junija 2012 do 10. septembra 2012. Vsako sredo je organiziran prevoz do Ljubljane. Vsak četrtek do Bleda, kjer boste imeli obiskovalci popust pri vstopu na Blejski grad. Vsak petek vabljeni do Postojne, kjer boste imeli obiskovalci 10-odstotni popust za vstop v jamo. Ob sobotah pa se lahko zapeljate do Logarske doline. V nedeljo bo kombi naredil dve krožni vožnji po naši občini, kjer bo vsak potnik dobil 20-odstotni popust za vstop v Arboretum Volčji Potok, nihalko na Veliko planino, Naravni zdravilni gaj in Terme Snovik.

Tako kot lansko leto bodo tudi letos organizirali ustvarjalne otroške delavnice. Vabljeni vsako soboto dopoldan na Mali grad.

Sicer pa Zavod za turizem in šport v občini Kamnik uspešno sodeluje tudi z Zavodom za turizem Ljubljana, ki je že ta mesec, vsak ponedeljek, začel izvajati redna vodenja na Veliko planino. Enako pa tudi s podjetjem Vegov hram, ki organizira kolesarske izlete po Srcu Slovenije.

Poletne aktivnosti si lahko ogledate tukaj.


Za več informacij so vam na voljo na TIC Kamnik, Glavni trg 2, 1240 Kamnik.
Tel: 01/831 82 50, elektronski naslov: info@kamnik-tourism.si ali tic@kamnik-tourism.si.


<< Nazaj | Novice