Mali grad

Poletje v Kamniku – v objemu gora, gozdov in travnikov …

06.06.2014

 

Poletje je pred vrati in z njim napovednik za »čisto drugačno poletje v Kamniku«, katerega namen je popestriti kulturni utrip mesta in okolice ter obiskovalcem ponuditi izbiro raznovrstnih prireditev in možnost preživljanja aktivnih počitnic v Kamniku in okolici.

V začetku junija je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik izdal novo zgibanko »Poletje v Kamniku«, namenjeno vsem, ki želijo odkriti skrite kotičke Kamnika in okolice ter prisluhniti zgodbam, ki jih pripoveduje bogata zgodovina. Zgibanko lahko dobite v TIC-u Kamnik in pri vseh turističnih ponudnikih.

S 15. junijem bo TIC Kamnik že tradicionalno prešel na poletni urnik, ki s seboj prinaša številne aktivnosti, ki bodo nadgradile vaš obisk tega živahnega srednjeveškega mesteca. Aktivnosti pa so namenjene tudi Kamničanom, ki iščejo privlačne ideje za kvalitetno preživljanje popoldnevov ali vikendov.

Letos bodo na kamniškem kopališču »Pod skalco« pripravili zanimiv poletni program s številnimi zabavnimi dogodki, za vse tiste, ki se v poletnih dneh ne boste odpravili na oddih na morje. Obljubljajo pester športno-animacijski program za otroke, mlade in odrasle. Kopališčebo odprto vsak dan od 10. do 18. ure, med vikendi in prazniki pa od 10. do 19. ure.

Od 21. junija dalje bo vsak dan ob 10. uri potekalo tudi turistično vodenje po Kamniku. Vodenje bo potekalo v slovenskem in angleškem jeziku, vodnik pa vas bo čakal na Glavnem trgu, pred stavbo TIC-a Kamnik. Cena vodenja je odvisna od števila udeležencev: do 5 oseb je cena 5 EUR na osebo, od 6 do 9 oseb je  cena 4 EUR na osebo, nad 10 oseb pa je cena 2 EUR na osebo. Poleg vsakodnevnih vodenj pa se lahko vsako soboto, prav tako od 21. junija dalje, do glavnih turističnih znamenitosti popeljete s Kamnik busom in z lokalnim turističnim vodnikom pobližje spoznate kamniško občino. Ne smemo pa pozabiti tudi na Kam-kolo, ki si ga lahko izposodite v TIC-u Kamnik. Za prvo uro izposoje ne boste plačali nič, vsaka nadaljnja ura pa vas bo stala 2 EUR.

Vabimo vas tudi, da izkoristite kupon ugodnosti kamniških turističnih ponudnikov. Po kuponu povprašajte v Termah Snovik, Arboretumu Volčji Potok, na Veliki planini, Golfu Arboretum, v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice, Medobčinskem muzeju Kamnik ter v TIC-u Kamnik in prijazni informatorji vam bodo z veseljem razkrili, pri katerih storitvah vam bodo priznali 10 odstotni popust.

Kamnik, ki se nahaja v neposredni bližini Ljubljane, vabi v svoj objem s pestro regijsko raznolikostjo in dobrimi prometnimi povezavami. Odkrijte številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v naravi ter pester nabor programov za krepitev zdravja in sproščanje. Podajte se po poteh kulture in tradicije ter okusite tradicionalne jedi z območja Kamnika, ki so združene pod znamko Okusi Kamnika. Imenitna kulinarična ponudba vam je na voljo pri izbranih lokalnih gostinskih ponudnikih. Med tipičnimi jedmi je tudi velikoplaninski sir trnič, brez katerega ne smete zapustiti Kamnika. Dobite ga lahko tudi v trgovinici TIC-a Kamnik, kjer boste izvedeli več o izdelavi in receptih, pri katerih ga lahko uporabite. Preden čisto zares odidete domov, pa si privoščite še krajši pobeg v naravo in ga združite s kulinaričnim doživetjem – priskrbite si piknik košarico Okusi Kamnika in užijte dan.

Neokrnjena narava, živahno kulturno dogajanje, nepozabne pustolovščine – vse to je Kamnik. Prepustite se spletu kulturnih in športnih užitkov in za trenutek pozabite na vsakdanje skrbi. Za več informacij obiščite TIC Kamnik, Glavni trg 2, 1240 Kamnik. Tel: 01/831 82 50, elektronski naslov: info@kamnik-tourism.si ali tic@kamnik-tourism.si.

Dobrodošli!

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice