Mali grad

Poletje pod krošnjo na kresno noč

19.06.2018

 

Za uverturo v novo gledališko sezono čez poletje pripravljamo pestro dogajanje na dvorišču Doma kulture Kamnik. Enkrat tedensko, ob četrtkih, prihaja na dvorišče raznolik program, prepleten s poletnim vetričem in večernim sproščenim vzdušjem ob gostinski ponudbi Gostilne Repnik.

Vljudno vas vabimo v četrtek, 21. junija, ob 20. uri na prvo Poletje pod krošnjo. Ljoba Jenče bo pripovedovala zgodbe ob glasbeni spremljavi pozavnista Žana Tkalca. O pomenu kresne noči pa bo pripovedoval etnolog dr. Tomaž Simetinger.

Vstop na vse prireditve Poletje pod krošnjo je brezplačen.

Ljoba Jenče se je kot svobodna umetnica posvetila zbiranju in ohranjanju slovenskega ljudskega izročila pred tridesetimi leti. Prepotovala je že pol sveta kot pričevalka starodavnosti in živosti naše kulturne dediščine, od Himalaje do dvorane OZN v New Yorku, od Zimbabveja do Aleksandrije, od Kanade do Argentine in Tajske. Najraje pa še vedno prepeva otrokom doma po Sloveniji in pripoveduje pravljice tudi odraslim. Kot jih bo o kresnem času za naše obiskovalce. Spremljal jo bo pozavnist Žan Tkalec in skupaj bosta izvajala predvsem skladbe iz albuma Slovenija, Odmevi večnosti in druge. Etnolog dr. Tomaž Simetinger pa bo pojasnil pomen kresne noči.

Poletje pod krošnjo bodo začinili festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. V ta namen se želimo v Domu kulture Kamnik povezati s festivali in izbrati najboljše festivalske dogodke ter jih pripeljati v Kamnik. Poletni večeri bodo trajali od uradnega začetka poletja pa vse tja do pričetka Festivala Kamfest.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice