Mali grad

Poletje pod krošnjo gostilo najboljše kratke filme stop motion animacije

06.07.2018

 

Poletje pod krošnjo gostilo najboljše kratke filme stop motion animacijeTretje Poletje pod krošnjo, ki je izjemoma potekalo v Klubu Kino dom, je občinstvu ponudilo promocijsko projekcijo najboljših kratkih filmov stop motion animacije v Evropi. Ogled filmov je potekal v sproščenem vzdušju in ob postrežbi Gostilne Repnik.

Filmska projekcija je bila predvajana v sodelovanju s Festivalom StopTrik, ki je prvi evropski festival, posvečen umetnosti stop motion animacije. Letos bo v Mariboru potekal že osmič, tokrat pa bo njegova rdeča nit Cinefilija, ljubezen in strast do filma. V tekmovalnem program sodeluje devet mednarodnih kratkih filmov, ki so bili promocijsko predstavljeni na tokratnem večeru Poletje pod krošnjo.

Poletju pa sledi še nekaj pestrih dogajanj, s katerimi bomo oživeli dvorišče in poskrbeli za pestro dogajanje ob poletnem vetriču in sproščenem vzdušju. Naslednji četrtek bo na sporedu večer komedije. V okviru Festivala Panč na odru pod krošnjami gostimo dve izvrstni stand up komičarki iz Hrvaške - Marino Orsag in Vlatko Divko.

Poletje pod krošnjo bodo še vse do začetka Festivala Kamfest začinjali festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. V ta namen želimo v Domu kulture Kamnik povezati s festivali in izbrati najboljše festivalske dogodke ter jih pripeljati v Kamnik. Vstop na vse prireditve Poletje pod krošnjo je brezplačen. Vabljeni, da poletje preživite … pod krošnjo kulture.

Besedilo in fotografija: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice