Mali grad

Poledica in žled prizadeli občino - RAZGLAŠEN RDEČI ALARM in ZAPORA DRŽAVNIH CEST ZA TOVORNI PROMET

01.02.2014

 

Od 4. ure dalje vse razpoložljive posipne enote na celotnem območju Občine Kamnik izvajajo posipanje poledenelih cest. Najbolj prizadeta so višje ležeča območja občine, kjer kljub izvedenem posipanju ceste še naprej ostajajo spolzke in poledenele, saj dež in žled onemogočata učinkovitost posipnih materialov. Še posebej so nevarni makadamski odseki, kjer ledeni dež in žled povzročata največ težav.

Na nekaterih mestih je zaradi pojava žledu prišlo do podiranja dreves in lomljenja vej, zato imajo komunalne službe obilico dela z odstranjevanje podrtega drevja in vejevja. Na območju Tuhinjske doline, Palovč, Stahovice, Kamniške Bistrice in Velike planine je zaradi žledu prišlo do izpada električne energije. O tej problematiki so bile obveščene pristojne službe Elektra Ljubljana d.d., ki bodo nevšečnosti poskušale odpraviti v najkrajšem možnem času. Vse enote Civilne zaščite Občine Kamnik so že v pripravljenosti do nadaljnjega.

Za danes, 1. 2. 2014, in jutri, 2. 2. 2014, je za območje občine Kamnik razglašen rdeči alarm zaradi pojavljanja poledice na cestah in žledu. Vse voznike zato opozarjamo na skrajno previdno vožnjo ter obvezno uporabo zimske opreme, v višje ležečih območjih pa svetujemo obvezno uporabo verig.

Glede na napovedi meteorologov, lahko pričakujemo takšno stanje vse do pričetka prihodnjega tedna. Danes popoldne bo oblačno s padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji, v vzhodnih krajih pa jih bo do večera zelo malo. Snežilo bo ponekod na severozahodu države, drugod bo deževalo. Ponekod bosta še možna poledica in žled. Temperature bodo od -2 do 2 stopinji Celzija. Zvečer in ponoči se bodo padavine pogosteje pojavljale tudi v vzhodni Sloveniji. Tudi na Štajerskem in v Prekmurju bosta možna poledica in žled. Jutri bo na Primorskem deževalo. Drugod bo dež prehajal v sneg. Padavine bodo na severovzhodu spet oslabele, pa tudi v zahodnih krajih ne bodo več obilne. Temperature bodo večinoma malo nižje od današnjih. V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale.

Zapora državnih cest za tovorni promet

Poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik je odredil popolno prepoved prometa za tovorna vozila na državnih cestah občine Kamnik, in sicer R2-414 (Kamnik – Ločica) in R1-225 (Stahovica – Črnivec).

 


<< Nazaj | Novice