Mali grad

Poklon slovenskemu kulturnemu prazniku v Kavarni Veronika

08.02.2011

 

Včeraj so v poklon slovenskemu kulturnemu prazniku članice in člani Kulturno umetniškega društva Tone Kranjc iz Kamnika odprli razstavo. Častna gostja dogodka je bila podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Kulturno umetniško društvo Tone Kranjc iz Kamnika je lani obeležilo 10. obletnico delovanja. Šteje okoli 20 članov, ki so člani društva že od same ustanovitve društva. Vsi se z veliko vnemo in pripadnostjo lotevajo dejavnosti ljubiteljske likovne umetnost. Tokratna razstava je vrhunec zelo uspešnega sodelovanja med člani društva in kavarno Veronika, članice in člani društva so prav za to priložnosti naslikali slike, posvečene dr. Francetu Prešernu in slovenskemu kulturnemu prazniku. Člani društva so si zadali, da se z odprtjem razstave na predpraznični večer na svoj način poklonijo slovenskemu kulturnemu prazniku.

Podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar se je organizatorjem dogodka in članom društva zahvalila za povabilo ter poudarila pomen tovrstnih kulturnih dogodkov za občino Kamnik. Spomnila je na padec vrednot v družbi, na pomanjkanje strpnosti in dialoga ter na zgodovinsko vlogo umetnikov, da družbi in politiki nastavijo ogledalo. »S tem lahko umetniki vplivate na spremembe v družbi, da bo ta postala socialno bolj pravična,« je dodala in prisotnim zaželela lep praznik ter jih povabila na kulturne prireditve, ki bodo 8. februarja po Sloveniji in tudi v Kulturnem domu Kamnik.

 

Sodelovali so še Marjan Novak - Škatla – opis in predstavitev slik, direktor družbe Terme Snovik, Matjaž Konda - recitacija Prešernove pesmi Glosa ter pozdrav v imenu Term Snovik, Milan Lavri - operni pevec, Vesna Marinko - pianistka, Člani društva za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine Skrinjca iz Lukovice, Članice društva Moravških rokodelk in Kulturno umetniško društvo Jože Karlovšek iz Domžal.

 

Sledilo je prijetno druženje ob klavirski glasbi.

 

 

 

 


<< Nazaj | Novice