Mali grad

Pokeršnik odličen v Pulju, Borkova v Vaduzu

09.08.2013

 

Odbojkarji in odbojkarice Calcit Volleyballa imajo v svojih vrstah tudi odlične igralce in igralke odbojke na mivki, kar v letošnjem poletju dokazujeta predvsem Danijel Pokeršnik in Tamara Borko.

Danijel Pokeršnik je svoje mojstrstvo v igri na mivki potrdili tudi z zmago na državnem prvenstvu v Kranju, kjer je z Juretom Petrom Bedračem prišel do naslova državnega prvaka. Z dovoljenjem trenerja Marka Brumna je še nekoliko podaljšal svojo sezono igranja na mivki. Tako je konec prejšnjega tedna z Bedračem nastopil na mednarodnem turnirju Valkane Open 2013 v Pulju. Prvi dan tekmovanja sta v prvem krogu premagala Darka Bajagić in Sebastijana Mikšo, nekdanjega dolgoletnega igralca novomeške Krke, v drugem krogu pa sta z 2:0 premagala še tretja nosilca turnirja Sandra Venierja in Timofeja Žukuvskega, ki ju poznamo tudi s turnirja v Mokronogu. Brez izgubljenega niza sta slavila tudi v četrtfinalu, kjer sta opravila z dvojico Matija Brlas in Ivor Božić. Drugi dan Pokeršniku in Bedraču tudi huda vročina ni vrgla s tira. V polfinalu sta se še enkrat srečala z Vanierjem in hrvaškim reprezentančnim organizatorjem igre Žukovskim, le da je bil tokrat izid tesnejši, 2:1 (-15, 18, 6) za aktualna slovenska prvaka, ki sta v finalu slavila še proti Splitčanoma Matetu Glaurdiću in Nikši Dell'Orcu z 2:0 (15, 19).

V Pulju je s Saro Sakovič igrala tudi Tamara Borko, s katero sta bili na državnem prvenstvu v Kranju, kar ni zadovoljilo njunih apetitov. Bolj zadovoljni sta se vrnili iz Pulja, kjer sta se brez težav prebili do finala, v finalu pa sta morali priznati premoč najboljšima hrvaškima igralkama, Dini Bečić in Martini Matić, ki sta zmagali z 2:0. Vendar so bile njune predstave dobra napoved za turnir CEV Satellite v Vaduzu. V Liechenstajnu sta Borkova in Sakovičeva morali igrati kvalifikacije. Po hudem boju sta z 2:1 (-14, 10, 13) ugnali avstrijsko dvojico Katharina Almer in Lisa Chukwumo ter se še drugič letos prebili na glavni turnir. V Montpellierju sta tekmovanj nato končali že po prvem krogu, v Vaduzu pa sta presenetili šesti nosilki turnirja, Norvežanki Cindy Treland in Janne Pedersen, ki sta ju premagali z 2:1 (21, -14, 12). V drugem krogu ju čaka švicarska dvojica Kayser in Graessli, sicer tretje postavljena ekipa turnirja v Vaduzu.

Besedilo in fotografiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice