Mali grad

Pokalni prvaki tokrat praznih rok, odbojkarice pa do težke zmage v Hočah

14.01.2016

 

Pokalni prvaki tokrat praznih rok

Pokalni prvaki tokrat praznih rok, odbojkarice pa do težke zmage v HočahOdbojkarji Calcit Volleyballa so po velikem slavju v pokalu Slovenije, ko so v finalu premagali ACH Volley in se po 15 letih veselili pokalne lovorike, v 15. krogu 1. DOL za moške na gostovanju v Murski Soboti izgubili z domačo ekipo Panvita Pomgrad. Kamničani bodo v soboto v 16. krogu državnega prvenstva ob 19. uri gostili Maribor.

Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball 3:1 (-23, 24, 17, 24)

Murska Sobota - Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti; gledalcev 100, sodnika: Valentar (Prevalje) in Seifried (Maribor).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Pelemiš 16, Kvas 4, Detela 19, Flisar 12, Bogožalec 22, Grabar 1, Drvarič, Fridrih - libero, Menih – libero. Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volleyball: Hribar - libero, Novljan 1, T. Štern, Štalekar 5, Vidmar 5, Štembergar Zupan 15, Brulec 3, Lakner 5, Kotnik 16, Ž. Štern 15, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Aktualni pokalni zmagovalci, odbojkarji Calcita Volleyballa, so v Mursko Soboto prišli utrujeni po bojih na zaključnem turnirju pokala Slovenije, vendar še vedno z dovolj veliko motivacijo, da nadaljujejo svoj zmagoviti niz. Sobočani, ki so v soboto v Kamniku v polfinalu pokalnega tekmovanja morali priznati premoč ACH Volleyju, so si mesto med najboljšimi šestimi ekipami po rednem delu državnega prvenstva že zagotovili, vendar si želijo v modro skupino prenesti čim večje število točk, kar jim je po

V prvem nizu so bili večinoma v prednosti domači odbojkarji, ki so s točko Dejana Pelemiša na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, Kamničani, ki so tekmo začeli brez bratov Tončka in Žige Šterna pa so jih na 18. točki ulovili, z uspešnim napadom Andreja Štembergar Zupana pa so prvič v uvodnem nizu prišli do vodstva (19:18). Prednost točko so držali vse do konca niza, ko je Primož Vidmar svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo, po napaki Jerneja Detele pa so Kamničani tudi povedli z 1:0 v nizih.

Tudi drugi niz so bolje začeli Sobočani, ki so s točkami Aljoše Bogožalca in Detele povedli z 10:8, vendar so z blokom Štembergar Zupana s tremi zaporednimi točkami do vodstva prišli gostje iz Kamnika. Na servis Jureta Laknerja in blokom Saše Štalekarja so Kamničani prišli do treh točk prednosti (16:13) in to prednost držali vse do izida 20:17. Toda na servis Tineta Kvasa, Kamničana v dresu Panvite Pomgrada, so domači odbojkarji prišli do preobrata in vodstsva z 21:20. Vseeno so prvi do zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih prišli gostje, v napadu je bil uspešen Domen Kotnik, toda Pelemiš in asom Blaža Grabarja so se izenačenja v nizih veselili soboški odbojkarji.

V tretjem nizu je bila igra izenačena le do prvega tehničnega odmora, nato pa so domači odbojkarji z asom Kvasa in blokom Gorazda Flisarja Kamničanom pobegnili za štiri točke (10:14). S tem pa težav gostov še ni bilo konec, kajti z delnim izidom 4:1 so Sobočani povedli že z 18:12. Kamničanom, pri katerih je na začetku tretjega niza v igro vstopil tudi Žiga Štern, se tudi po polminutnem odmoru niso več vrnili v igro. Domači odbojkarji so še naprej prevladovali na igrišču in z novim asom Kvasa prepričljivo slavili v tretjem nizu.

V tretjem nizu je Brumen na klopi pustil sprejemalca Primoža Vidmarja, na parket pa je stopil Žiga Štern. Toda ravno s sprejemom so imeli gostje v nadaljevanju največ težav. Sobočani so namreč na servis Kvasa in po bloku kapetana Flisarja naredili odločilno razliko (14:10), ki je nato niso spustili več iz rok. Še več. Panvita se je povsem razigrala in na trenutke pokazala res odlično in gledljivo odbojko.

V zadnjem, četrtem nizu je pri Kamniku na sprejemu ostal Žiga Štern, namesto blokerja Jureta Laknerja pa je priložnost za igro dobil še Žan Novljan. A srčni in borbeni domačini so še naprej odlično servirali in izenačeno srečanje je dobilo epilog šele v končnici. Po igri živcev je najprej Žiga Štern s petimi zaporednimi servisi naredil razliko treh točk (20:23), a se Sobočani niso dali, sestavili blok in po uspešnem napadu sprejemalca Dejana Pelemiša razburljivo tekmo odločili v svojo korist.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Pokal je očitno pustil posledice. Nismo igrali ravno s prvo postavo, saj sem želel spočiti predvsem Tončka Sterna. Je pa Panvita tokrat odigrala zelo korektno tekmo. Mi smo jo izgubili praktično v končnici, po naših dveh, treh ključnih napakah, čeprav si tega seveda ne bi smeli dovoliti. Želeli smo zmagati, zato sem naknadno aktiviral Žigo Šterna, a se nam tokrat ni izšlo. Za nas poraz ne pomeni ničesar ne pomeni, če je ta zmaga vzpodbuda za Panvito, pa je to tudi povsem v redu. Mi smo pokal že dobili, v prvenstvu pa je naš cilj finale.«

Dejan Fujs, trener Panvite Pčomgrada: »Zaslužena zmaga na težki tekmi, kjer smo igrali brez bolnega sprejemalca Jakoba Rojnika, ki je ostal v postelji z vročino. Šlo je za tekmo v valovih, kjer smo na trenutke igrali mi, nato spet oni. Očitno so bili Kamničani še utrujeni od pokalnega zmagoslavja, mi pa smo te točke potrebovali. Takšno igro bi potrebovali že prej, tudi na zaključnem turnirju pokala. Zdaj nam ne preostane drugega, da moči preusmerimo na prvenstvo.«

Odbojkarice do težke zmage v Hočah

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v 15. krogu 1. DOL za ženske šele po hudem boju strle odpor domačega Formisa, ki je bil v drugem in četrtem nizu celo bliže uspehu od varovank Gašperja Ribiča. V soboto bodo Calcitovke ob 19. uri v športni dvorani na Galjevici gostile ekipo Vitala Ljubljane.

Formis – Calcit Ljubljana 1:3 ( (19, -25, -19, -28)

Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 100, sodnika: Skudnik (Mežica) in Mesarič (Murska Sobota).

Formis: Desy Vahen 14, Sešel 13, Kerbler 13, Ajnihar 6, Pogorevc 3, Stavbar, Polanec 1, Pravdič, Tancer, Ertlo, Vedlin Gojčič – libero. Trenerka: Patricija Klinc Rebernak.

Calcit Ljubljana: Božič, Vrhovnik 11, Igličar, Forštnarič, Kučej 10, Kostić 24, Aragao 11, Hribar, Jerala – lbiero, Turk 4, Potokar 15, Koleva. Trener: Gašper Ribič.

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na boleč poraz v finalu pokala Slovenije, ko so v prvih dveh nizih popolnoma odpovedale, skušale pozabiti na tekmi 15. kroga 1. DOL. Že začetek tekme, ki so ga začele Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Elena Kučej, Kaja Turk, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala za aktualne državne prvakinje ni bil obetaven. Do prvega tehničnega odmora so naredile štiri lastne napake, domače odbojkarice pa so nanj odšle s prednostjo treh točk. Na servis Aragove so Calcitovke dosegle štiri točke zapored za vodstvo z 9:8, z asom Elene Kučej na drugi tehnični odmor odšle s točko prednosti, po vrnitvi na igrišče pa popolnoma zatajile. Najprej je za preobrat s svojimi servisi poskrbela Pogorevčeva, s kar tremi zaporednimi asi Kristine Kerbler pa je ekipa iz Rogoza prišla do zmage v prvem nizu, v katerem so imele gostujoče igralke manj kot 30-odstoten sprejem.

Tudi v drugem nizu se varovanke Gašperja Ribiča, ki so igrale brez Tine Grudine, ki si je na torkovem treningu zvila gleženj, niso razigrale. Vse do 15. točke so bile v prednosti domače odbojkarice, ki so z asom Angeline Ajnihar, podobno kot v prvem nizu, tudi v drugem na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, po uspešnem napadu Kerblerjeve pa so povedle z 12:8. Z delnim izidom 10:4 so Calcitovke le nekoliko lažje zadihale, a so vztrajne domačinke po novi seriji asov Kerblerjeve v končnici niza prišle do kar treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Kostićeva in Aragaova sta poskrbeli, da je bil izid na 24. točki izenačen, nato pa je korektorica Calcitovk svoji ekipi priborila še prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, ki jo je Potokarjeva tudi izkoristila.

V tretjem nizu so gostje le prikazale nekaj boljšo igro. Nekoliko so popravile svoj sprejem, zato pa so na servisu še naprej delale številne napake. Kljub temu so z blokom Elene Kučej na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, toda na servis Ane Sešel so Rogožanke povedle s 15:13. Toda po polminutnem odmoru so se Calcitovke le zbrale, zaigrale bolje v napadu, tudi v obrambi in z blokom Aragaove zanesljivo slavile v tretjem nizu.

Vendar so se državnim prvakinjam, ki očitno še niso prebolele poraza z Branikom v finalu pokala, v četrtem nizu spet ponovile vse napake iz prvih treh nizov. Njihov sprejem je bil nezanesljiv, domače odbojkarice so v štirih nizih dosegle kar 14 asov, naredile so tudi veliko lastnih napak in v izenačenem nizu so Rogožanke prišle do kar dve zaključnih žog za zmago. Obe so Calcitovke ubranile, tudi tretjo in četrto, nato pa sta Petra Vrhovnik z dvema točkama, tudi zadnjo na tekmi in Elene Kučej z blokom le prinesli zmago branilkam naslova državnih prvakinj.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice