Mali grad

Pojasnilo o dejavnosti v stavbi Železniške postaje Kamnik – Mesto

19.10.2011

 

Glede na to, da se po medijih pojavljajo neresnične oziroma napačne informacije o dejavnosti, ki naj bi se v letu 2012 pričela odvijati v stavbi na železniški postaji, podaja Občina Kamnik naslednje pojasnilo:

Občina Kamnik bo v sodelovanju s Centrom za socialno delo Kamnik v mesecu januarju 2012 pričela s projektom »Dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju«. Projekt je idejno zasnovan kot dnevni center in ne kot varstveno delovni center, kot se napačno interpretira v medijih.

Kljub temu, da se odnos do duševne bolezni počasi spreminja, se še vedno pogosto srečujemo z različnimi težavami, ki jih v vsakodnevnem življenju doživljajo osebe s težavami v duševnem zdravju in njihovi svojci. Občina Kamnik je tako prisluhnila idejni pobudi Centra za socialno delo Kamnik, da bi osebam s težavami v duševnem zdravju, z obliko dnevnega varstva, ponudila boljšo življenjsko kvaliteto.

Dnevni center bo namenjen odraslim osebam. Dejavnosti bodo potekale od ponedeljka do petka in bodo ustrezno strokovno vodene. Center za socialno delo Kamnik ima pripravljen vsebinski projekt, ki bo finančno podprt s strani Občine Kamnik.


<< Nazaj | Novice