Mali grad

Pohod ob reki, ki povezuje, bo zopet povezal Domžale in Kamnik-PRIREDITEV PRESTAVLJENA

15.10.2020

 

Pohod ob reki, ki povezuje, bo zopet povezal Domžale in Kamnik-PRIREDITEV PRESTAVLJENA

Glede na trenutno epidemiološko sliko v državi, ko se število okuženih s koronavirusom vztrajno veča, smo primorani Pohod ob reki, ki povezuje, ki bi moral biti v soboto, 17. oktobra, odpovedati. A to ne pomeni, da mečemo puško v koruzo. Takoj, ko bodo razmere dovoljevale, bo pohod tudi organiziran.

Ker se je v zadnjem tednu epidemiološka slika v Sloveniji močno poslabšala, se nam zdi pomembno, da smo odgovorni tako do svojega zdravja kot do zdravja pohodnikov. Zaradi tega odpovedujemo Pohod o reki, ki povezuje, ki bi moral biti v soboto, 17. oktobra. Kljub temu ostajamo pozitivni in bomo pohod tudi organizirali, in sicer takoj, ko bodo razmere v državi to dopuščale. Ta trenutek novega datumu Pohoda ob reki, ki povezuje, še nimamo, vendar vas bomo o tem sproti obveščali, zato spremljajte novice in naš facebook profil.

Pohod ob reki, ki povezuje, bo zopet povezal Domžale in Kamnik

V soboto, 17. oktobra, bomo s pohodom ob Kamniški Bistrici že peto leto povezali Kamničane, Domžalčane in okoličane. OrganizatorjPohod ob reki, ki povezuje, bo zopet povezal Domžale in Kamniki – Modre novice, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Zavod za šport in rekreacijo Domžale – obljubljajo pozitivno vzdušje kljub nekoliko okrnjeni izvedbi zaradi ukrepov in priporočil NIJZ.

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot bomo letos že petič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom od Glavnega trga v Kamniku do Parka Martina Krpana v Domžalah. Na 14-kilometrski trasi se bodo pohodniki lahko ustavili na več postojankah, na katerih bodo dobili žige. Tisti, ki bodo prehodili celotno traso in zbrali vse žige, bodo nagrajeni s simboličnimi darili. Sicer pa pohodniki lahko prehodijo le del poti, ki je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti (tudi za otroke). Vse aktualne informacije pred pohodom lahko udeleženci dobijo na spletni strani https://www.pohodobreki.si/ ali FB profilu @pohod ob reki.

Tradicionalno se bosta na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom srečali kamniška in domžalska občinska delegacija, ki bosta na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

»Vsa leta se je Pohoda ob reki, ki povezuje, udeležilo veliko pohodnikov, ki so ta dogodek vzeli za svojega. Vsako leto smo širili pozitivno sporočilo o pomembnosti povezovanja. Čeprav bo letošnja izvedba pohoda okrnjena, manj bo dogajanja in priboljškov na posameznih postojankah, družili pa se bomo lahko le ob primerni razdalji, organizatorji upamo, da nas bodo zvesti pohodniki obiskali tudi letos, uživali na pohodu in zopet razširili pozitivno sporočilo – narava nas povezuje,« o prihajajočem Pohodu ob reki, ki povezuje, pravi Primož Vidmar, vodja projekta Pohoda ob reki, ki povezuje, v IR IMAGE d.o.o., podjetju, ki je lastnik in ustanovitelj revije Modre novice.

Besedilo: Mateja Štrajhar, Modre novice
Fotografije: arhiv Modre novice


<< Nazaj | Novice