Mali grad

Podžupan Igor Žavbi ob prvem šolskem dnevu: »Znanje, ki ga boste pridobili bo vaše, nihče vam ga ne bo mogel vzeti!«

01.09.2015

 

Prvi šolski dan je za marsikoga nepozabno doživetje in takšno je bilo tudi za 400 otrok občine Kamnik, ko so tako pričeli z novo zgodbo življenja, zgodbo prvih korakov v hrame znanja in učenosti.  

Sprva je podžupan Igor Žavbi pozdravil učence Osnovne šole 27. julij Kamnik in jim skupaj z ravnateljico Jasno Lampe zaželel naj bo njihovo osnovno vodilo tudi to šolsko leto medsebojna pomoč, tovarištvo in želja po znanju.

Uspešno učno pot je podžupan Igor Žavbi nato zaželel približno 235 dijakinjam in dijakom prvih letnikov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Ravnatelj mag. Šemso Mujanovič pa je nadobudnim »fazanom« zaželel obilo raziskovanja in iskanja njihovih potencialov na kamniški srednji šoli pretkani z modrostjo, v slogi z mladostjo.

Kamniška lepotica, Osnovna šola Toma Brejca, je vrata odprla 89 prvošolcem. Skupaj z ravnateljico Mojco Rode Škrjanc jim je podžupan Igor Žavbi zaželel polno novega znanja, na novo odkritih prijateljstev in spoznanj sveta, po katerih jih bodo vodili pridni in marljivi strokovni sodelavci šole. 

Živahno pa je na današnji dan postalo tudi v CIRIUS-u Kamnik, kjer je novo zgodbo življenja začelo 18 otrok. Volje in poguma tem otrok vsekakor ne manjka, da pa bi bila njihova pot nabiranja znanja vsaj malo prijaznejša, sta jim uspeha in motivacije vlila podžupan Igor Žavbi in direktor CIRIUS-a Kamnik Goran Pavlič.

Prvi šolski dan se je zaključil s pozdravom prvošolcev Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, kjer so, tako kot vse ostale kamniške šole, pripravili zanimiv kulturni program. V imenu Občine Kamnik jim je spodbudne besede ob prvih korakih v hram znanja in učenosti namenil podžupan Matej Slapar in dejal, da je človek, oborožen z znanjem, nepremagljiv, skupaj z ravnateljico Osnovne šole Šmartno v Tuhinju Jožico Hribar pa sta še dodala, naj bo njihova nova pot lepa in, da jim bodo vsi na tej poti, pa čeravno včasih morda tudi trnovi, vedno stali ob strani.

Da pa je bil prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za tiste, ki so prvič vstopili v prostore šol, smo še dodatno poskrbeli na Občini Kamnik inv Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik. Za varno pot v šolo je skrbelo 67 prostovoljcev (ki so bili oblečeni v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh) iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov in Policijske postaje Kamnik. Slednja je poskrbela za dodatno varnost ob večjih vpadnicah v mesto. Za varnost otrok pa je Občina Kamnik poskrbela tudi z nakupom štirih opozorilnih radarskih tabel. Vsak prvošolec pa je prejel knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Voznike v cestnem prometu prosimo in opozarjamo, naj bodo tako v dnevih, ki prihajajo kot tudi tekom celotnega šolskega leta posebno pozorni in previdni v okolici šol in šolskih poti. V času med 1. 9. 2015 in 11. 9. 2015 poteka prometno-preventivna akcija »Za varno pot v šolo« ob začetku šolskega leta.

Župan Marjan Šarec vsem prvošolcem, učencem in dijakom

Letošnji  prvi september bo za vas zelo drugačen, pomemben dan. Sprva negotove stopinje v hram učenosti, se bodo sčasoma razvile v hrabre, suverene in odločne korake po poti vašega življenja, prepletenega z nešteto informacijami.

Izkoristite jih, bodite željni novih znanj in podatkov, posrkajte misli in znanja naših predhodnikov in poskušajte odkrivati novosti – bodite izumitelji današnjega časa!

A naj vas lepe, nerealne in zlagane besede, ki jih prikazujejo sodobni mediji ne zavedejo. Vaše življenje bo uspešno in srečno z uporabo zdrave kmečke pameti in predvsem z uporabo lastnih rok. Poslušajte starše, babice, dedke, učiteljice in učitelje, skratka vse tiste, ki vam bodo svetovali na vaši poti odraščanja. A ohranite nekaj malega vaše otroške nagajivosti.

Uspešno in kar se da prijetno bivanje v šolskih klopeh ter varno pot v šolo in domov!


<< Nazaj | Novice