Mali grad

Podvojen obisk drsališča v Snoviku

09.03.2020

 

Podvojen obisk drsališča v SnovikuZimska doživetja v Tuhinjski dolini je drugo leto zapovrstjo obogatilo pokrito drsališče pred Termami Snovik. Brezplačno drsanje je potekalo 23 dni, vsak dan od 8. februarja do 1. marca 2020. Nove drsalne izkušnje je pridobilo kar še enkrat večje število drsalcev kot prvo leto. Po oceni organizatorjev je drsališče obiskovalo 1.700 drsalcev, tako iz bližnje okolice kot tudi iz drugih krajev iz Sloveniji, predvsem je bilo zaznati porast obiskovalcev iz Snoviku bližnje Ljubljane, prva drsalka na ledu je prihajala iz Sežane. Postavitev drsališča v Tuhinjski dolini so omogočili Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik ter tako s povezovalno vlogo izredno prispevali k zimskemu utripu dogajanja v Tuhinjski dolini.

Drsanje je spremljal obogaten animacijsko zabavni program. Najmlajši drsalci so se poleg drsanja veselili na otroškem pustovanju v soboto, 22. februarja, svoje drsanje je izboljšal tudi palček Snoviček, ki je redno skrbel za zabavne, a varne vragolije na ledu. Obiskovalci so se preizkusili tudi v igranju ročnega nogometa in namiznega tenisa. Seveda niso pozabili niti na zimske šolske počitnice, ko se je drsališče odpiralo že ob 11. uri. Ob drsališču je bilo poskrbljeno tudi za odlično gostinsko ponudbo lokalne Vratarnice s pristnimi kamniškimi dobrotami, tudi znanimi polentačinkami.

Učenci kamniških osnovnih šol so imeli zagotovljen prevoz do drsališča. Brezplačni avtobusni prevoz z rednimi linijami Arriva se je izvajal od 15. 2. do 23. 2. 2020. Vsi učenci osnovnih šol v Občini Kamnik pa so poleg brezplačnega drsanja in avtobusnega prevoza imeli možnost ugodnejšega plavanja v Termah Snovik za pet evrov.

Drsališče v Občini predstavlja dodatne priložnosti za izvajanje športnega programa šolskih dejavnosti, tako se je Osnovna šola Šmartno v Tuhinju s šestimi razredi odločila za športni dan na ledu. Otroci so dobili priložnost izboljšati svoje drsalne znanje ali pa se naučiti prvih drsalnih zavojev na ledu.

Obiskovalci in organizatorji se strinjajo, da drsališče v zimskem času popestri dogajanje v Tuhinjski dolini in širši okolici, prispeva k promociji destinacije v Kamniško-Savinjskih Alpah ter navsezadnje ponudi športno rekreacijo tako za najmlajše kot njihove starše.

Terme Snovik predstavljajo osrednji del turistične ponudbe v Tuhinjski dolini. Poleg bazenov z zdravilno termalno vodo in wellness storitev nudijo tudi program izdelan po Kneippovih načelih petih stebrov za ravnovesje telesa in duha. Za prihodnje leto napovedujejo dodatno ledeno doživetje z bosonogo hojo po ledu, ki stimulira cirkulacijo in dobro počutje.

Sama lega Tuhinjske doline tudi v zimskem času omogoča planinarjenje, številne sprehode in smučanje na bližnjem smučišču Krvavec.

Besedilo in fotografije: Terme Snovik


<< Nazaj | Novice