Mali grad

Podružnična šola Nevlje ima novo kotlovnico

26.09.2013

 

Občina Kamnik je v Podružnični šoli Nevlje preuredila kotlovnico. Odprtja le-te se je popoldan udeležil župan Marjan Šarec.

Namesto obstoječih starih dveh kotlov na kurilno olje, iz leta 1988, je v kotlovnici šole vgrajen sodoben kotel na lesno biomaso z 120-litrskim vmesnim zalogovnikom. V prostoru kotlovnice je nov montažni silos za skladiščenje peletov, obnovljene pa so tudi vse inštalacije v kotlovnici. Star grelnik vode je zamenjan z manjšim, 800-litrskim, ki zadošča potrebam po topli vodi. Z izvedbo projekta je tako obnovljen ogrevalni sistem, izboljšana energetska učinkovitost, zamenjan energent, zagotovljena večja okoljevarstvena osveščenost, zmanjšana emisija izpušnih plinov in zagotovljeni nižji stroški ogrevanja.

V javnih ustanovah, ki so v lasti Občine Kamnik, je to prvi kotel na lesno biomaso in prvi oziroma vzorčni primer dobre prakse na tem pomembnem segmentu. Za predmetno investicijo, ki je znašala približno 52.000 evrov, smo upravičeni tudi do sofinanciranja iz nepovratnih sredstev, s strani podjetja Petrol d.d.., in sicer v višini 15.083 evrov.

Veselja ob novi, varčni pridobitvi šole nista skrivala ravnatelj Osnovne šole Frana Albrehta Rafko Lah in vodja Podružnične šole Nevlje Vesna Jamšek, ki sta se celotni občinski upravi Občine Kamnik zahvalila za vlaganje v podružnične šole in ne nazadnje tudi za izkazano okoljevarstveno osveščenost.

O uvajanju sodobnih tehnologij v podružnične in tudi matične šole naše občine je spregovoril župan Marjan Šarec ter dodal: »Ozonu škodljivi izpusti plina vplivajo na kakovost zraka v naši občini, zato je današnja pridobitev pomembna tako za delovanje šole, naše najmlajše, ki jim posvečamo še dodatno skrb, pa tudi za ostale občanke in občane. Z novim kotlom na leseno biomaso bomo namreč zagotovili nižje stroške ogrevanja šole, hkrati pa zmanjšali omenjene emisije plinov. Zazrimo se v prihodnost naših zanamcev in skupaj skrbimo za čisto okolje po svojih najboljših močeh.«

Otroško razigrano so dogodek popestrili učenci Podružnične šole Nevlje.


<< Nazaj | Novice