Mali grad

Podrto drevje na električni napeljavi v bližini objekta Studenca 9

28.10.2012

 

Okoli 19. ure so bili prostovoljni gasilci PGD Sela in PGD Kamnik obveščeni o požaru v gozdu na območju Studenc. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do podrtja drevja na električno napeljavo v bližini objekta Studenca 9 pri Kamniku. Na kraju so posredovali gasilci, dežurne službe Elektra Ljubljana, policija, Civilna zaščita in Komunalno podjetje Kamnik. Pred pričetkom intervencije je bilo potrebno izklopiti električno napetost. Zaradi novozapadlega snega so morale dežurne enote komunalnega podjetja po končani akciji  cesto splužiti in posuti, ter s tem omogočiti varno vrnitev vsem intervencijskim službam, saj je intervencija potekala na višje ležečem območju, kjer je zapadlo do 15 cm snega. Intervencija je bila zaključena ob 20.30 uri.

Prav tako se je podrlo drevje na lokalni cesti Volčji Potok – Rudnik, kjer so posredovali gasilci PGD Duplica, Komunalno podjetje Kamnik in policija. Cesta je bila po odstranitvi normalno prevozna.

Ob 20. uri smo bili obveščeni o podrti smreki na državni cesti R1-225 Stahovica - Črnivec, v bližini prelaza Črnivec. Posredovali so delavci Cestnega podjetja Kranj, ki so odstranili podrto drevo, ter s tem omogočili normalno prevoznost.

GLEDE NA SNEŽNE PADAVINE IN NIZKE TEMPERATURE VSE VOZNIKE IN VOZNICE OPOZARJAMO NA PREVIDNO VOŽNJO TER OBVEZNO UPORABO ZIMSKE OPREME. 

Stanje vodotoka Kamniška Bistrica ob 22.30 uri

 


<< Nazaj | Novice