Mali grad

Podpisan sporazum za 26. Svetovno prvenstvo v gorskih tekih

02.04.2010

 

V prostorih Atletske zveze Slovenije je včeraj potekal svečani podpis pogodbe o izvedbi svetovnega prvenstva v gorskih tekih, ki bo 5. septembra potekalo v Kamniku.

Gorski tek na Veliko planino, kjer organizatorji pričakujejo okoli 500 najboljših tekačev iz vsega sveta, bo tako prvo svetovno prvenstvo na slovenskih tleh. Včerajšnji podpis pogodbe med Atletsko zvezo Slovenije, Občino Kamnik in Klubom gorskih tekačev Papež, kateremu je bila zaupana zahtevna naloga, je še uradna obeležitev organizacije dogodka, katerega priprave so v polnem teku.

Na novinarski konferenci so o pomenu SP spregovorili predsednik AZS Peter Kukovica, kamniški župan Tone Smolnikar, član izvršnega odbora svetovne zveze v gorskih tekih Tomo Šarf in predsednik organizacijskega odbora Dušan Papež.

Po besedah Toma Šarfa sta bila glavna motiva za organizacijo SP promocija Slovenije in Kamnika ter ojačanje temeljev oziroma spodbuda za razvoj gorskega teka v Sloveniji. Naši gorski tekači sicer sodijo v sam svetovni vrh, kar redno dokazujejo s številnimi osvojenimi odličji tako v mladinski kot članski konkurenci. Trojica izmed njih, Mitja Kosovel, Lucija Krkoč in Kaja Obidič, so o pričakovanjih in ciljih za prihajajočo sezono in SP spregovorili tudi na včerajšnji novinarski konferenci.

Pomen promocije za sam kraj je izpostavil tudi župan Smolnikar, ob tem pa dodal, da je vesel, da zgodba uspeva. Skupaj s sodelavci aktivno sodeluje pri pripravah, Občina Kamnik pa bo SP tudi finančno podprla.

Dušan Papež je predstavil že nekaj tehničnih podrobnosti tekmovanja. Štart teka bo pri osnovni šoli v Stranjah. Proga bo tekmovalce vodila po tradicionalni poti do cerkvice Sv. Primoža, naprej po planinski poti preko Pasjih pečin do Male planine, pastirskega naselja vso do cilja, ki se bo nahajal na najvišji točki Velike planine. Člani se bodo spoprijeli z 12 km traso, članice in mladinci bodo štartali nekoliko višje, na Prelesju, mladinke pa na planini Kisovec pod Malo planino. Press center se bo v dneh tekmovanja nahajal v Domu kulture v Kamniku, izbran pa je tudi uradni logotip SP, ki ga predstavlja velikoplaninski pastir.

 

Pripravljena pa je že tudi spletna stran 26. svetovnega prvenstva,
www.wmrc2010-kamnik.si., kjer je moč dobiti večino informacij.


<< Nazaj | Novice